Bussiliinid mandrile taastuvad üksteise järel

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Buss. Foto on illustratiivne.
Buss. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Bussiliinid Saaremaalt mandril asuvatesse linnadesse käivituvad nii pea kui võimalik pärast eriolukorra lõppu, mis Eestis kehtib 17. mai südaööni.

Saaremaa vallavalitsuse transpordinõunik Kaarel Tang tõdes, et kuna liikumispiirangute leevenemise teated on veel nii värsked, siis infot, mis kuupäevast täpselt bussiliinid taastuvad, veel ei ole. Bussifirmad tõenäoliselt jälgivad ise nõudlust ja seejärel hakkavad vaikselt liine taastama, arvas Tang.

Lennuliinide taastamine on aga maanteeameti pädevuses. “Kui me valla poolt hakkame nägema nõudlust sellele, siis teeme kindlasti maanteeametile vastava taotluse ühenduse järk-järguliseks avamiseks,” kinnitas Kaarel Tang.

Tallinna ja Kuressaare vahet lendava Transaviabaltika esindaja Rene Must ütles, et seoses eriolukorraga js tuginedes maanteeametilt saadud informatsioonile, on neile teadaolevalt Transaviabaltika lennud Kuressaarde ja Kärdlasse peatatud kuni eriolukorra lõpuni. Ehk teisisõnu, pärast seda peaks lennuliiklus taas käivituma. “Piletimüük taasavatakse kuupäeval, mil selgub lendude jätkumise kuupäev,” sõnas Must, kinnitades, et lendude ja piletimüügi taasalustamisest teatavad nad kindlasti eraldi.

Varem rahvast mööda maanteed Tallinna sõidutanud Estonian Lines OÜ kavatseb oma liinid taastada nädala jooksul pärast eriolukorra lõppu. “Piletihinnad jääksid samaks, internetis võib tulla isegi erinevaid sooduskampaaniaid, kui pilet varem ette osta,” arvas Estonians Lines OÜ juhatuse liige Priit Kivi.

Endise mahuni üritab liinide taastamise osas nii kiiresti kui võimalik jõuda ka Lux Express. Ettevõtte tegevjuht Janno Ritsberg rääkis, et enne eriolukorda sõitis Lux Express Kuressaare ja Tallinna vahet mõlemas suunas neli korda päevas. “Loodame taas sama mahuni  jõuda võimalikult kiiresti,” oli ta lootusrikas. Nemad on olnud ka ainsad, kes eriolukorra ajal korra päevas pealinna liini töös hoidsid.

Kuressaare ja Tartu vahet lõpetasid nad sõitmise aga juba jaanuari lõpus, enne eriolukorda, ja seda liini ei ole plaanis taasavada. “Kuressaare ja Tartu vahel saame läbi Tallinna sõites pakkuda reisijatele oluliselt paindlikumaid sõiduvõimalusi,” tõdes Ritsberg. “Sõiduaeg on küll mõnevõrra pikem, aga piletihind on samaväärne varasema Kuressaare–Tartu hinnaga.”

Mis puutub piletihindadesse, siis need paneb tema sõnul paika turg. “Kuid pigem soovime piletihinna hoida soodsa, et inimesed sõidaksid meie bussidega ja sellest saaks uuesti harjumus,” nentis Janno Ritsberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles