JUHTKIRI: Neliaastaku algus

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maanus Masing

Riigikogu valimised on möödas ja poliitreklaamid, millega suur osa meist juba harjunud olid, samuti minevik. Selleks korraks. Häältesaagi ja mandaatide selgumise järel annab aga veel mõneks ajaks kõneainet see, mis saab edasi. Kes viiest parlamenti pääsenud erakonnast  kellega leivad ühte kappi paneb ning kes on sunnitud opositsiooni jääma. 

Eks see sõltu sellest, kui suur leitakse olevat ühisosa või millist rolli mängib otsustamisel erakondade senine selge vastandumine. Kuigi Kaja Kallas on seni selgelt välistanud Reformierakonna ja EKRE koostöö, kehtib poliitikaski ütlus “ära iial ütle “iial””. 

Kuidas suhtub uus koalitsioon seniste võimulolijate otsustesse – millise hinnangu saab  näiteks praegune maksusüsteem ja vastakaid arvamusi tekitav tasuta ühistransport –, seda näitab tulevik. Eks igaüks meist looda ikka, et elu läheb paremaks. Või vähemalt seda, et hullem ei saaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles