Saaremaa neiud Pariisis sportimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AKTIIVSED NAISED: Päevad olid tihedalt täis erinevaid üritusi.
AKTIIVSED NAISED: Päevad olid tihedalt täis erinevaid üritusi. Foto: Erakogu

Möödunud nädalal toimus Pariisis Rahvusvahelise Koolispordi Liidu eestvedamisel suur naiste aktiivsuse propageerimise üritus “SHE RUNS – Active Girls Lead”.

Nädalasel üritusel osales neidusid 33 riigist üle maailma. Eesti esindusse kuulus ka neli Saaremaa piigat: Huberta Karma, Gendra Allikmaa (Saaremaa ühisgümnaasium), Oona Koplimäe ja Brita Munk (Kuressaare gümnaasium), neid saatis Saaremaa spordikooli treener Virge Treiel.

Päevad olid erinevaid üritusi tihedalt täis. Pea terve päeva vältas orienteerumine mööda Pariisi vaatamisväärsusi, teekonnale oli pikitud loomingulisi ja teadmisi nõudvaid ülesandeid. Samal õhtul pidi iga riik tegema neljaminutilise enesetutvustamise. Eestlased esitasid “Kaera-Jaani”.

Järgmise päeva täitis sportlik tegevus. Raekoja platsile oli püstitatud suur linnak, kus telkides sai kaasa teha mitmesugustes tegevustes (jooga, rulluisutamine, lihtsalt tantsimine jne).

Päev kulmineerus sümboolse jooksuga Seine´i kaldal. Viimasel päeval toimus konverents, kus esinesid spordis tahtejõuga kaugele jõudnud naised: kolmel olümpial osalenud Itaalia suusataja, karate maailmameister, üks maailma parimaid pikamaajooksjaid Paula Radcliff jt.

Naised oskasid väga värvikalt rääkida, mis on neid motiveerinud elus nii kaugele jõudma. Ka kogu selle nädala eesmärk oli saata sõnum maailma naistele – olge aktiivsed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles