Tarandi tuuseldamine viib muhulase kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Meelis Osa oli üks neist, kes Indrek Tarandile riigikogu ees tuupi tegi.
Meeleavaldaja Meelis Osa oli üks neist, kes Indrek Tarandile riigikogu ees tuupi tegi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Süüdistus Indrek Tarandi vastases vägivallas viib kohtu ette muhulase Meelis Osa ja veel ühe 56-aastase mehe.

26. novembril riigikogu hoone ees meeleavaldusel Indrek Tarandit sakutanud Meelis Osa (58) rääkis ise sellest hiljem TV3 saates "Kuuuurija". "Ma toetan EKRE-t. Praegu ei ole ühtegi teist parteid, kes eestlaste eest seisaks," sõnas ta.

Riigikogu ees oli ta rändeleppe vastu meelt avaldamas. Intsidendi põhjustas see, et Osa tahtis mikrofoni haaranud mehelt selle ära võtta. "Jah, tõmbasin teda enda poole. Kui ta kaotas tasakaalu, kukkus ja oli käpuli, mikrofoni ma ei näinud maas. Tõukasin teda veel edasi, et äkki on kõhu all. Ei olnud," rääkis Osa.

Vahejuhtumi salvestustelt on näha Tarandile antud jalahoop, mis tõi kriminaalsüüdistuse 56-aastasele Mardile. "Pigem oli see põlglik tõuge, ma ei nimeta seda löögiks," sõnas Osa.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Alar Lehesmets selgitas, et oma seisukohtade kaitseks vägivalla kasutamine on lubamatu.

Eurosaadik Tarand, kes kandideeris riigikokku sotside ridades, sai peksa, kui tuli EKRE korraldatud meeleavaldusele ja soovis sõna saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles