Uppunuid viis korda rohkem kui tunamullu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: unsplash.com

Möödunud aastal hukkus Saare maakonnas liiklusõnnetustes kuus inimest, uppus viis ja tulekahjudes jättis elu kaks. 

Tervise Arengu Instituudi andmeil juhtus mullu Saare maakonnas 41 liiklusõnnetust, kus sai vigastada 46 inimest, hukkus aga kuus. 2017. aastal oli inimkannatanutega õnnetusi 44, neis hukkunuid kaks ja viga saanuid 59.

Saaremaa vallas möödunud aastal juhtunud 39-s inimkannatanutega liiklusõnnetuses hukkus viis ja sai vigastada 45 inimest. Muhu saarel oli õnnetusi kaks, hukkus üks ning sai vigastada üks inimene.

Kuus Saare maakonna mullust liiklusõnnetust juhtus jalakäija osalusel, sama palju oli jalgratturi osalusel ja mootorratturi osalusel juhtunud õnnetusi. Õnnetusi, kus osales joobes juht, läks mullu kirja kaheksa.

Tulekahjudes jättis Saare maakonnas mullu elu kaks inimest– sama palju kui 2017. aastal. Kolme varasemasse aastasse, 2014–2016, jäi üks tulesurm aastas.

Möödunud aasta 28 hoonetulekahjust 18 põhjus oli hooletus. Ühe tulekahju põhjustas loodusnähtus – pikne – , kuus põlengut aga seadme rike.

Illustratsioon: Saarte Hääl

Mullune uppunute arv, viis, on Saare maakonna kohta käivat statistikat vaadates viie aasta suurim. 2014. aastal oli uppumissurmi kolm, 2015. aastal üks, 2016. aastal kaks ja 2017. aastal üks.

Saare maakonnas juhtunud õnnetuste statistikasse jäi möödunud aastal ka 142 tööõnnetust – kahekümne võrra vähem kui aasta varem. 115 mullustest tööõnnetustest olid kerged ja 27 rasked. Viie aastaga pole maakonnas tööõnnetustes olnud ühtki hukkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles