Kaali maid ei müüdud veel Alver Sagurile (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alver Sagur.
Alver Sagur. Foto: Maanus Masing

Meedias ilmunud sõnum, et Kaali külastuskeskuse lähedal asuvad kaks maatükki soovitakse otsustuskorras müüa Alver Saguri firmale Haakeri OÜ, tekitas omaalgatusliku enampakkumise ning Saaremaa vallavalitsus otsustas eelnõu neljapäeval volikogust tagasi võtta. 

See ei olnud esimene kord, kui kahe kinnistu müük küsimusi tekitas. Vallavolikogu komisjonides oli maatükkide vaid 900-eurone hind samuti küsimusi tekitanud ning vald küsis uue hindamise. Senine hind oli määratud kolme aasta taguse hinnangu järgi. Praegu kasutab Haakeri OÜ maid hoonestusõiguse lepingu alusel, makstes vallale aastas üle 600 euro. Selline leping kehtiks veel aastani 2035.

Vallavolikogus eelnõu tagasivõtmisest teatanud vallavanem Madis Kallas ütles Saarte Häälele, et hetkel võeti aeg maha ja teema arutatakse uuesti läbi. Põhjuseks see, et vallavalitsusele laekuski inimestelt ostusoove.

Praegu kasutab Haakeri OÜ maid hoonestusõiguse lepingu alusel.

Kallas märkis, et vallal on õigus müüa maatükid ka otsustuskorras ilma enampakkumiseta. 

Saguri puhul oligi määravaks see, et ettevõtja tegi ise vallale ettepaneku. Samuti on ta 20 aasta jooksul maksnud hoonestusõiguse tasu juba 13 000 eurot ning sooviks maatükke arendada koos nende ümber asuvate talle kuuluvate kinnistutega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles