Teenetemärgid nüüdsest Saaremaa muuseumis

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare maakonna teenetemärgid on valmistatud Sporrongi Kuressaare tehases.
Saare maakonna teenetemärgid on valmistatud Sporrongi Kuressaare tehases. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl

Tänasest saab Saaremaa muuseumis näha Eesti aumärkide näitust.

Väljas on suur valik Eesti riiklikke teenetemärke: Vabaduse Risti, Valgetähe, Maarjamaa Risti, Riigivapi, Kotkaristi ja Eesti Punase Risti teenetemärkide erinevaid klasse. Näitusel saab näha Kaitseliidu malevate ja allorganisatsioonide aumärke, kaitseväe, politsei ja piirivalve ning päästeameti teenetemärke, aga ka kaitseministeeriumi ja kaitseväe teenete-, teenistus- ja tunnusmärke.

Väljapanek räägib teenetemärkide sünniloost ja nende liikidest, seda ilmestavad ka kiriklikud ja seltside aumärgid ning samuti linnade, valdade au- ja teenetemärgid ning erinevate asutuste ja organisatsioonide tunnustusmärgid.

Näituse on koostanud vabariigi presidendi kantselei, OÜ Miniplast, Herald, Märgikoda, kollektsionäär Mart Puusepp  ja Saaremaa muuseum. Korraldamisele aitas tõhusalt kaasa Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise mälestusliit. Näitus jääb avatuks 2. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles