“Eesti läbi 100 silmapaari” jõuab Kuressaarde

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eesti läbi 100 silmapaari” avamisel Kuressaares musitseerib Ivo Linna.
“Eesti läbi 100 silmapaari” avamisel Kuressaares musitseerib Ivo Linna. Foto: Erakogu

12. aprillil avatakse Kuressaare kultuurikeskuses näitus ehk pildiline lugu “Eesti läbi 100 silmapaari”, mis valmis spetsiaalselt Eesti Vabariigi 100. aasta juubeliks ning seda jutustab sada eestlast ja eestimeelset inimest läbi oma silmade ning tundmuste.

Näitus on ringelnud Eestis ja välismaal ning avamist on alati ilmestanud ka muusikaline etteaste. Tavapäraselt on esinejaks inimene, keda on näituse jaoks portreteeritud. “Eesti läbi 100 silmapaari” avamisel Kuressaares musitseerib Ivo Linna, klaveril saadab teda Antti Kammiste.

Näituse kõige vanem portreteeritu, 100-aastane Linda Erika, on sündinud samal aastal kui Eesti Vabariik. Kõige noorem, Jako, sündis 2017. aastal 24. veebruaril esimese lapsena Eestis. Jäädvustatud on nii neid, kes tutvustamist ei vaja, kui ka neid, kellega külastaja kohtub esimest korda. On helilooja Arvo Pärt, moekunstnik Aldo Järvsoo, kirjanik Hando Runnel, laulja Tommy Cash, lasteraamatute illustraator Ilon Wikland, vigursuusataja Kelly Sildaru. On maailma parim müüjatädi Ülle, koolipoiss Gustav Paul, kes omaealistele YouTube’is matemaatikat õpetab, ja eesti-indiaani juurtega hokimängija Michael, kes ise end Mikuks nimetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles