Saaremaa uurimistööd teadusfestivalil

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com/Rodion Kutsaev

Järgmisel nädalal Tartus ERM-is toimuval õpilaste teadusfestivalil esindab Saare maakonda konkursil kolm kooli kaheksa uurimistööga.

Saaremaa ühisgümnaasiumist on lõppkonkursil viis uurimistööd:

• 7. klassi õpilase Kennet Puiestee “Vanad taluasemed: Pärandkultuuriväärtused või ökolõksud. Võimalikud ökolõksud Vilsandi rahvuspargis ja selle lähiümbruses”, juhendaja Inge Vahter.

• 8. klassi õpilaste Katrin Lindmäe ja Merit Mati “Uni, unenäod ja unepuudus: Saaremaa Ühisgümnaasiumi 8.–12. klasside õpilaste uneharjumused ning suhted unenägude ja unepuudusega”, rühmatööna valminud uurimuse juhendaja on Inge Vahter.

• 9. klassi õpilase Cathrin Benita Poopuu “Puugid: bioloogia, levik Saare maakonnas ning nende poolt levitatavad haigused”, juhendajad Inge Vahter ja Julia Geller (TAI).

• 9. klassi õpilase Martin Vesbergi “Sookure (Grus grus) Saaremaa asurkonna rändekäitumine”, juhendajad Inge Vahter ja Ivar Ojaste (Maaülikool).

• 12. klassi õpilase Katrin Kurvitsa “Hormonaalne kontratseptsioon ja teadlikkus sellest Saaremaa Ühisgümnaasiumi gümnaasiumiosa tüdrukute seas”, juhendajad Kristin Kurvits ja Inge Vahter.

Aste põhikooli esindab kaks tööd:

• 6. klassi õpilase Hanna Ellermaa ja 5. klassi õpilase Melania Mägi “Kas taimed on tõesti ohtlikud? Õpilaste ja täiskasvanute vastuste põhjal”, rühmatöö, juhendajad Ülle Soom ja Maie Meius.

• 9. klassi õpilase Kristo Kakkumi ja Artur Medri (SÜG-i 8. klass) “Tuulegeneraatorite võimalik mõju vihmaussikooslustele Saaremaal Sikassaare poldrialal”, rühmatöö, juhendajad Inge Vahter ja Ülle Soom.

Lümanda põhikoolist jõudis lõppkonkursile 6. klassi õpilase Juhan Tuuliku töö “Taimekoosluste muutumine kinnikasvanud puisniidul”, juhendajad Triin Reitalu ja Sirje Lulla. 

Lõppvooru pääses 100 uurimistööd 12 maakonnast. Konkursi parimad tööd selguvad 17. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles