Jooksjad toetasid Sinilille-kampaaniat ligi 200 euroga

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
JOOKSEVAD: (Eest vasakult) Lisett Alt (nr 14), Helina Pärn, Taimi Kangur, Ott Peeter Tuisk, Rain Jano, Taavi Tuisk, Rando Tamm, Maris Talvik, Karmel Jano, Jüri Linde, Katrin Linde, Kaja Õispuu, Arvi Rasmus Aavik, Andero Niits.
JOOKSEVAD: (Eest vasakult) Lisett Alt (nr 14), Helina Pärn, Taimi Kangur, Ott Peeter Tuisk, Rain Jano, Taavi Tuisk, Rando Tamm, Maris Talvik, Karmel Jano, Jüri Linde, Katrin Linde, Kaja Õispuu, Arvi Rasmus Aavik, Andero Niits. Foto: Irina Mägi

Laupäeval Orissaare tänavatel pisut üle kolme kilomeetri pikkuse distantsi läbinud jooksjad ja kõndijad toetasid Sinilille-kampaaniat pea kahesaja euroga.

Sinilille-kampaania toetuseks korraldatud jooksule-kõnnile pani end kirja 65 osalejat, ent koos korraldusmeeskonnaga lõi ettevõtmises kaasa kokku 80 inimest.

Kohale tuldi lausa perede kaupa. Noorim registreeritud osaleja oli kaheaastane mudilane. Paar last sõitsid distantsi läbi jalgrattal.

Enne teeleasumist pandi end aga proovile kõhulihasteharjutusi ja kätekõverdusi tehes. Starti asumise eelduseks oli sinilillemärk, mille sai kohapeal soetada.

“Kui igaüks 65 osalejast ostab 2-eurose sinilillemärgi, näitab lihtne arvutustehe, et summa tuleb kokku 130 eurot,” lausus üks ettevõtmise peakorraldajaid, naiskodukaitsja Raili Nõgu. “Tegelikult kogunes annetusi Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetuseks ja tunnustamiseks oodatust rohkemgi – peaaegu 200 eurot.”

Üks jooksul osalenuist oli Tornimäe põhikoolis õppiv Lisett Alt, kes on kõrgeid kohti noppinud paljudelt mandri jooksuüritustelt. Seekordsel jooksul Orissaares jõudis ta finišisse kolmandana, naistest aga teisena.

“Olen kodutütar ja mul pole mõtteski olnud sellest Sinilille-kampaania toetuseks korraldatud jooksust loobuda,” ütles Alt Saarte Häälele. “Tean, et iga väike toetus aitab inimesi, kes on meie Eesti eest seisnud. Järgmisel aastal on siinsel jooksuüritusel juba kindlasti rohkem  rahvast ja inimesed on teadlikumad, milleks seda jooksu korraldatakse.”

Raili Nõgu hinnangul läks laupäevane ettevõtmine kenasti korda.

“Järgmiseks aastaks, kui meil tuleb päris Sinilillejooks, oleme juba targemad ja oskame asju paremini teha,” ütles Nõgu.

Jooksu korraldas naiskodukaitse Saaremaa spordigrupp naiskodukaitse Saaremaa ringkonna ja Kaitseliidu Saaremaa maleva toetusel, samuti aitas ettevõtmise õnnestumisele kaasa Orissaare Sport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles