Vald toetab kõrgharidust ja teadustööd 50 000 euroga

Saarte Hääl
Copy
Meremajanduse keskuse soov on pakkuda tehnika- ja ettevõtluse alast haridust ning läbi kompetentsikeskuse tegeleda arendusteenustega. Fotol laevaehituse professor Mihkel Kõrgesaar.
Meremajanduse keskuse soov on pakkuda tehnika- ja ettevõtluse alast haridust ning läbi kompetentsikeskuse tegeleda arendusteenustega. Fotol laevaehituse professor Mihkel Kõrgesaar. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Võttes aluseks Saaremaa valla ja Tallinna tehnikaülikooli (TalTech) aasta tagasi sõlmitud koostöölepingu, kinnitas vallavalitsus ka selleks aastaks ülikooli toetussumma – 50 000 eurot.

Tänu sellele saab Eesti mereakadeemia meremajanduse keskus läbi viia õppe-, teadus- ja arendustegevust, mille toetamises vald ülikooliga kokkuleppe sõlminud on. Nimelt hüvitab vald mainitud tegevuste rahastamist aastatel 2018–2022.

Omavalitsuse seisukohast on tähtis toetada nii ligipääsu kõrgharidusele kui ka väikelaevaehituse kompetentsikeskuse tegevusi. Meremajanduse keskuse soov on pakkuda tehnika- ja ettevõtluse alast haridust ning läbi kompetentsikeskuse tegeleda arendusteenustega.

Lepingu kohaselt eraldab vald kulude katmiseks 2018. aastal vähemalt 25 000 eurot ja ajavahemikul 2019–2022 vähemalt 50 000 eurot aastas. Tegevuse üks põhieesmärke on käivitada Saaremaal aastaks 2021 rahvusvaheline meretehnika magistrikava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles