Kuressaare teenetemärgi saab Enda Naaber

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Enda Naaber
Enda Naaber Foto: Saarte Hääle arhiiv.

Saaremaa vallavolikogu linnakodaniku komisjon tegi eile teatavaks Kuressaare teenetemärgi tänavuse kavaleri, kelleks on Enda Naaber.

Linnakodaniku komisjoni esimees Anti Toplaan ütles, et Naaber oli ainus kandidaat ja komisjonis märgi väljaandmise või mitteandmise üle arutelu ei tekkinud. 

Ta märkis, et 28. teenetemärgi kavaleri näol tegu on raamatuklubi juhatuse liikme ja väärika linnakodanikuga, kes on Kuressaaret igakülgselt esindanud. Ennekõike oma kirjanduslikus loometöös, mille osas on ta olnud väga produktiivne.

Kommenteerides vaid ühe kandidaadi esitamist märkis Toplaan, et vald muutis tunnustuste korda ja võttis linna teenetemärgi pensionieas kavaleridelt ära iga-aastase rahalise toetuse, mis võis huvi tunnustuse vastu vähendada. 

Samuti võis segadust tekitada vallalehes ilmunud teade, kus kutsuti üles seadma nii teenetemärgi kui ka linna aukodaniku kandidaate, kuigi viimaseid nimetab vallavalitsus või -volikogu vastavalt vajadusele.

Teenetemärk antakse Kuressaare linna rahvastikuregistri järgsele elanikule Kuressaare linnale osutatud väljapaistvate teenete eest. Igal aastal võib anda kuni kaks teenetemärki. Märk antakse üle 8. mail Kuressaare linna sünnipäeva puhul toimuval pidulikul vastuvõtul Kuressaare lossis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles