Viirelinnu tuluõhtu tõi ansamblile sõiduraha 13 100 krooni

Imre Sooäär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Laupäeva õhtul oli Orissaare kultuurimajas tuluõhtu noorte folkloorigrupi Viirelind toetuseks. Üritusega koguti 13 100 krooni, mis on väikeseks seemneks reisiraha kogumisel sõiduks rahvusvahelisele folkloorifestivalile. Tuluõhtu korraldamine oli lapsevanemate idee, sest kogu sõit läheb maksma 150 000 krooni.

Peaesineja oli muidugi Viirelind ise, kes kogu oma säras vaevu lavale ära mahtus, suurepäraselt esines ja igati Taani minekut väärt on. Neile järgnesid vahva Orissaare Brass, rahvapillitrio ja solistid. Õhtu nael oli kindlasti Saaremaa ühisgümnaasiumi poistebänd, kes meenutas oma mustade prillidega veidi biitleid ja „Kuldaja rock’n rolliga” jäägitult rahva südamed võitis.



Kutsutud olid ka poliitikud ja prominendid, et õhtule kaalu anda. Palusin endale Ivo Linna abiks ja koos andsime pooletunnise kontserdi, kus Iff laulis oma paremaid laule kullafondist ja mina saatsin klaveril. Kontserdi lõpetas minu enda kirjutatud uue laulu esmaettekanne. See laul on paadipõgenikest, kes 1944. aastal Saaremalt lahkudes napilt eluga pääsesid. Me pole Ifiga kunagi koos esinenud. Proovigi polnud aega teha, läksime poolpimesi põlvede värinal peale. Aga sündis ime, esinemine läks hästi ja rahvas oli sillas! Aplaus ei tahtnud lõppeda ja rahvas nõudis muidugi „Kikilipsu”.



See kaunis õhtu tekitas minus mõtte, et nii nagu kehtib välireklaami keeld, võiks teatud kuupäevast seadusega keelata ka teiste mustamise. Kuulutataks välja analoogiliselt jõulurahuga nii-öelda valimisrahu.



Valimisrahu ajal võiks lubada erakondi ainult oma lubadusi selgitada ja teiste mustamisele piirang panna. See, kuidas TV-s praegu ühe antireklaamiga näiteks Reformierakonna maksuvaba reede ideed mõnitatakse, jääb allapoole igasugust sündsuse piiri. Selle klipi tegijatel puudub elementaarne taktitunne, lisaks on see lausvale.



Viirelinnule aga Taanis kivi kotti Taanis! Et nad Eesti lippu kõrgel hoiaksid, nemad näitavad meile teed. Nad väärivad parimat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles