Saarlased on edukad õpilaste teadustööde konkursil

Ylle Rajasaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õpilaste teadustööde tänavuse konkursi suulisse vooru pääses edasi seitse Saaremaa noorte teadlaste uurimistööd, millest kuus käsitlesid keskkonnaprobleeme ja üks ajakirjanduse keelekeskkonda.

Sihtasutus Archimedes tegi õpilaste teadustööde konkursi suulisse vooru edasipääsejad teatavaks 12. aprillil. Suulises voorus tuleb oma tööd kaitsta ja vastata hindajate küsimustele.



23. aprillil kell 9 on Tartus, Domus Dorpatensises (Raekoja plats 1 / Ülikooli 7) kõigil soovijatel võimalik Saaremaa noorte ettekandeid kuulata ja neile pöialt hoida.



64 kõrgetasemelise töö hulgast valiti II vooru järgmised saarlaste uurimistööd:



1) Agnes Alev ja Triin Saarepuu “Saaremaal asuva Kaab


-na järve ümbruse sobivus õpperajaks” (Saaremaa ühisgümnaasium);



2) Robi-Jürgen Algo “Rohevindi (Carduelis chloris) bioloogiline ülevaade ja uuringud Sõrve linnujaamas” (SÜG);



3) Kertu Kuusk “Kartulimardika (Leptinotarsa decemlineata) bioloogiast ja tema plahvatuslikust levikust 2007. aasta suvel Saaremaal ja Muhumaal” (SÜG);



4) Gerda Nelis “Rändkarbi (Dreissena polymorpha) bioloogiast ja uuringutest Saaremaal ning Lääne-Eesti mandriosas 2007. aastal” (SÜG);



5) Kaja Pukk “Tsitaatsõnad eesti ajakirjanduses” (SÜG);



6) Signe Toom ja Annika Soom “Merekatastroofid. Sõrve õlireostused aastatel 2007–2008” (SÜG);



7) Kristiina Tüür ja Janno Jõgeva “Fosforisisalduse vähendamine Läänemere põhjasettenäidistes” (SÜG ja Võru Kreutzwaldi gümnaasium).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles