Vallad ja maavalitsus lõid turismi katusorganisatsiooni

Ene Kallas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile allkirjastasid Raimu Aardam Saaremaa omavalitsuste liidust ja Piret Pihel Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutusest Kuressaare raekojas turismi katusorganisatsiooni MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus asutamislepingu.

“Tänane üritus räägib ühest ammusest unistusest,” alustas SOL-i juhatuse esimees Raimu Aardam oma sõnavõttu, rõhutades, et sellise turismi katusorganisatsiooni loomine räägib aktiviseerunud koostööst omavalitsuste ja maavalitsuse vahel, olgugi et maavalitsus ei ole otsene partner. Küll on seda aga maavalitsuse poolt loodud ettevõtluse edendamise sihtasutus, mis omakorda teeb peaaegu sama välja.


Saare maakond on viimane Eestis, kes sellise turismialase katusorganisatsiooni endale moodustas, lausus SOL-i nõunik Erika Thalheim.



Kuna riik soosib oma arengukavades ja rahaeraldustes maakondlikke katusorganisatsioone, siis peaks just vastloodud MTÜ aitama edendada turismi arengut ning olema antud valdkonna oluline eestvedaja maakonnas, ütles Thalheim.



Sõna said nii Saare maavanem Toomas Kasemaa kui ka Kuressaare linnapea Urve Tiidus. Kasemaa märkis, et kui palju ja pikka aega on räägitud, et Saaremaal pole õiget turismiarendamiskeskust ja et keegi ei hooli õieti sellest, siis täna allkirjastatud asutamisleping on samm sinnapoole.



“Pauerit meil on,” ütles Urve Tiidus Saare maakonna turismialaste ressursside kohta ja rääkis, kuipalju on katusorganisatsioonide ümber olnud skeptitsismi, sest lõppeks on Saare maakonnas olemas SOL ja SA Saaremaa Turism, et õige siin veel vaja üht samasugust.



Aga igaüks, kes on teinud midagi turismi heaks – kas pannud ettevõtte püsti, teinud reklaami või andnud raha –, on teinud midagi Saaremaa jaoks ning sestap tahtis linnapea kiitust avaldada kõigile neile, kes olid kogunenud eile raekotta.



“Arvestades seda, missuguseid summasid riik eelolevatel aastatel turismimajanduse ergutamiseks plaanib panustada, on uus turismiarenduskeskus kindlasti üks võimalus saada täiendavaid vahendeid ka Saare maakonna kui turismipiirkonna tutvustamiseks,” märkis eilset allkirjastamist konfereerinud Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju.



Septembri lõppu on plaanitud MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus üldkoosolek, kus valitakse põhikirjajärgne nõukogu ning koostatakse eelarve ja tegevusplaan.


Ettevõte hakkab peagi otsima uut töötajat vastlootud organisatsiooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles