Täiskasvanute gümnaasiumi õppeainete hulka lisandub lapsehoidmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügisest saavad Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi õpilased valikainena õppida lapsehoidmist, mida õpetatakse koostöös Kuressaare ametikooliga.

Kahe kooli vaheline koostöö sai alguse täiskasvanute gümnaasiumi õpilaste tagasisideküsitlustest, milles avaldati soovi õppida lastekasvatuse ja psühholoogiaga seonduvat.



“See on valdkond, kus õppija saab anda hinnangu oma lapsepõlvele ja mõelda, mida ta tahab eluks kaasa anda oma lastele,” ütles ametikooli sotsiaalhoolduse erialade juhtõpetaja Kai Rannastu.



Lapsehoidjate õpetamise maht on 15 õppenädalat, õppegrupi suurus 16 õpilast. Sellist õppetööd saab KTG-s läbi viia, kuna põhikooli ja gümnaasiumi riiklikus õppekavas on kutseõppevõimalus kirjas.


Valikaine kursuse lõpetanutel on võimalus pärast keskhariduse omandamist ametikoolis lapsehoolduse erialal edasi õppida gümnaasiumis läbivõetud ainemooduleid üle kandes.



Ametikoolis on lapsehoolduse eriala maht koos praktikaga 40 õppenädalat.


Sel erialal lõpetanutel on võimalus sooritada ka lapsehoidja kutseeksam, asudes seejärel ametlikult tööle lapsehoidjana kas Eestis või teistes Euroopa Liidu riikides.



Läbivõetud ainemooduleid saab ka üle kanda kaheaastase õppekavaga sotsiaalhoolduse erialale õppima asudes. Lapsehooldus moodustab sotsiaalhoolduse õppekavast ühe osa.



Lepingu lapsehoidja valikaine õpetamiseks kirjutasid täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas ja ametikooli direktor Neeme Rand alla eelmisel nädalal.



“Meie koolide sihtrühmad ja eesmärgid on erinevad, aga me teeme hea meelega koostööd,” sõnas Rand lepingu allakirjutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles