II Juku jooksul 91 osalejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

II Juku jooksul osales 41 võistlejat, kes läbisid 1000 meetrit, lisaks lippas 15 eelkooliealist oma väiksemal rajal. Tänavu osalesid üritusel esmakordselt ka tervisenõudlejad-rahvasportlased, neid oli 35.

Esimene start anti kuni 4-aastastele, keda vudis rajal 9, veidi vanemaid eelkooliealisi oli rajal kuus. Kõik said šokolaadist kuldmedali ja mahla-kõrrejoogi, need oli välja pannud perekond Raasuke.



Enim osalejaid oli sel aastal 7–10-aastaste seas, kokku 14 poissi ja tüdrukut. Parimad olid Karl Jakob Toplaan, Tenno Kaskmäe ja Egert Gahler, tüdrukutest Marie Elis Kuivjõgi, Kerli Kask ja Gerli Rakaselg.



11–13-aastaste hulgas olid väledamad jooksjad Hardo Niit, Mark Kristjan Pitk ja Romet Room, tüdrukutest Kätlin Kask, Kairi Rakaselg ja Kristel Mere. Hardo ja Kätlini ajad olid ka noorteklasside parimad – vastavalt siis 3.18,4 ja 3.55,0.



14–16-a noormeestest olid kiiremad Priit Salong, Erki Alas ja Kristo Kallas ning neidudest Riinu Raasuke.



Meeste põhiklassijooksu võitis Ain Koplimäe Anti Toplaane ja Aivar Õunapi ees. Järgmiste vanuseastmete parimad olid Kristen Mere, Merle Sillavee, Kaja Mere, Suurap Mälk ja Helgi Kuusk.



Jooksjaid oli Tartust ja Tallinnast, Orissaarest, Pihtlast ja Kuressaarest, Lümanda ja Taritu ümbrusest.



Kohtunike-korraldajate kogusse kuulus 15 liiget. Põhikorraldajatena olid ametis Taritu arenguseltsi liikmed.



Jooks toimus 26. juunil Taritus Lepiku talu maadel. Lepiku talus oli sündinud ka jooksule nime andja – Johannes Raasuke.



Johannes oli Taritu kandi spordihing enne II maailmasõda. 1938. aastal tuli ta maakonna meistriks 1000 m jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles