Tänak lõpetas Argentina ralli kaheksandal kohal

Saarte Hääl
Copy
Ott Tänak - Martin Järveoja
Ott Tänak - Martin Järveoja Foto: LAVadinho / imago images / PanoramiC

Sel nädalavahetusel toimus Argentinas autoralli MM-sarja viies etapp, kus Ott Tänak ja Martin Järveoja olid 14. kiiruskatsel sunnitud sõidu katkestama. Kuigi nad olid viimasel päeval taas rajal, jäi neile lõpuks kaheksas koht ning rallivõit läks MM-sarja liidrile Thierry Neuville'lle. 

Argentina ralli algus oli Tänaku ja Järveoja jaoks edukas - neljapäeval võitsid nad publikukatse ja alustasid reedel rallit liidrikohalt. Sama päeva hommikul ilmnes Tänaku autol tehnilisi probleeme ning pärast hoolduspausi oli esimesest kohast saanud kolmas. Esikohta hoidva Kris Meeke'iga oli selleks ajaks vahe 6,6 sekundit.

Päeva teine pool tõi Tänakule ja Järveojale nii kuuenda kui ka seitsmenda kiiruskatse võidu ning nad asusid rallit 11 sekundiga juhtima. Päeva viimasel katsel purunes Tänaku Toyotal veovõll ning selle nahka läks hulgaliselt aega. Päeva lõpuks kaotas Tänak selleks ajaks liidrikohale tõusnud Thierry Neuville'lle 11,9 sekundit. Laupäeval kahanes hetkeks vahe koguni viie sekundi peale. Paraku jäid Ott ja Järveoja 14. kiiruskatsel tehnilistel põhjustel katsel seisma ning olid sunnitud katkestama. 

Viimase võistluspäeva lõpetas Tänak ralli kaheksandal kohal. Ralli võitjaks tuli Thierry Neuville, kes edestas Andreas Mikkelseni 48,4 sekundiga. Kolmandaks tuli Sebastien Ogier, keda eraldas liidrist 1 minut ja 4 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles