Nael kummi ja katus lömmi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

“Oh küll kihutavad kiiresti, ei tea mis tunne on seal autos sõita, kas..?” on küsimused, mida ikka esitavad endale noored poisid ja tüdrukud, kui näevad ralliautosid kihutamas. Nii ei küsi aga enam need kolmkümmend noort inimest, kes osalesid 8. mail Leedri külas toimunud rallipäeval ja said proovida ka sõitu.

Saaremaa Rally MTÜ esimees ja korraldaja Toomas Sepp andis lühiülevaate sõidu korraldusest, kiiruskatsetest ja võidusõiduautodest. Jutud räägitud, võis tegudele asuda. Et kõik oleks ohutu, asus kümmekond Leedri küla vabatahtlikku turvateenistusse ja sõit võis kilomeetrisel lõigul alata.



Vanameister ja kogenud rallimees Lembit Soe juhtis autot kindlakäeliselt. Sai tunda kiirust ja tunnetada kurvitehnikat. “Oh oli vägev, oleks selliseid päevi iga päev,” ohkas üks noormees autost välja ronides ja kiivrit peast sikutades. Ka paarkümmend pealtvaatajat uudistas autot ja sõitu ning pidas plaani, kuidas ja kus 8.–9. oktoobril Saaremaa 43. ralli ajal jälle platsis olla, et suurte meeste kihutamisele kaasa elada.



Rallipäeva eesmärk oli eelkõige noortes autospordi vastu huvi äratada, aga neile ka ohutusnõudeid meelde tuletada. Ürituse idee autor, Lümanda vallavanem Jaanika Vakker tõdes, et viimastel aastatel on Saaremaa ralli üks katse ka Leedris toimunud ja kuna korraldajatega tehakse juba praegu tihedat koostööd, siis sobiks noortele ka selline üritus teha. Kuna rallimehed olid asjaga päri, siis koostöös see üritus teoks saigi. Kõigile osavõtjatele kingiti rallipael ja 2010. aasta ralli voldik.



“Nael kummi ja katus lömmi!” soovivad rallimehed üksteisele edu ja õnne võidukihutamistel. Seda soovivad ka Lümanda noored ja vanemad rallisõbrad nii Saaremaa ralli osavõtjatele kui ka korraldajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles