Kuressaare ametikoolis lõppes lapsehoidja- ja ettevõtluskoolitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval pandi Kuressaare ametikooli restoranis pidulikult punkt lapsehoidja- ja ettevõtluskoolitusele, mis oli mõeldud väikelapsega kodus olevatele emadele ja mida finantseeris Euroopa Sotsiaalfond.

“Iseendale saime hästi palju teadmisi, kõik kogu aeg kirjutasid,” sõnas kursusest osa võtnud kolme lapse ema Rika Lindmaa. “Väga lahe oli! Nii mõnigi tahab nüüd lapsehoidjaks saada.”


Koolitust alustas oktoobri lõpus 12 õppijat, kes kõik 240-tunnise kursuse ka lõpetasid. Tänutäheks keetsid kursusel osalenud igale õpetajale purgi moosi, mis lõpetamisel õpetajatele kätte anti.



Lisaks Kuressaare Ametikoolile viidi projekt läbi Tallinnas, Tartus ning Jõhvis. Kokku läbis koolitustsükli 63 õppijat, kellest 53 sooritas ka kutseeksami, mis annab õiguse lapsehoiuteenust pakkuda. „Neid, kes kursuse pooleli on jätnud, praktiliselt polegi,“ rõõmustas projekti ekspert Maiu Kauber Tallinna Pedagoogilisest Seminarist.



Euroopa Sotsiaalfondi toel läbi viidud pilootprojekti eesmärk oli teadmiste ja oskuste andmine oma lapsehoiufirma loomiseks. Projekt jätkub ettevõtlusnõustamisega. Kahekümnel projektis osalejal on sügisest võimalus taotleda ka stardikapitali oma lapsehoiufirma loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles