Taritu memme-taadi lauluklubi tähistas 10. sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KÜMNESED: Memmed Aino Armuand, Helga Ruumet, Helda Melnik, Silvi Sepp, Liia Kuusk, Maia Pehme ning meespärlid Heino Laht ja Rein Niit. Foto: Urve Vakker
KÜMNESED: Memmed Aino Armuand, Helga Ruumet, Helda Melnik, Silvi Sepp, Liia Kuusk, Maia Pehme ning meespärlid Heino Laht ja Rein Niit. Foto: Urve Vakker Foto: Saarte Hääl

Eelmisel pühapäeval tähistas Taritu memme-taadi lauluklubi oma kümnendat tegevusaastat.

Taritu lauluklubi on 1960. a loodud Varuli-Ranna kolhoosi Vanade Naiste Ansambli õigusjärgne järeltulija, tutvustas alustuseks ajalugu Aili Salong.

Toona pidi iga brigaad naistepäevapeoks välja tulema esinemiskavaga ning laulunaised Andrei Leena (Helena Jõgi) eestvedamisel otsustasid meelde tuletada oma nooruspõlvelaulud. Tolleaegne rahvamaja juhataja Linda Laht võttis naiste juhendamise oma õlule ja sellest ajast kuuluvad Taritu kandi külavahelaulud ansambli kullafondi. 2010. aastal salvestas praegune koosseis laulud ka CD-le.

Nüüdseks on lauluklubi esinenud Saaremaal ja mandril, Soomes ja Rootsiski. Baltica folkloorifestivali ekspertkomisjon eesotsas Ingrid Rüütliga on ansamblile andnud autentse folkloori esitamise eest II kategooria. Laureaaditiitel on tulnud ka oma maakonnas esitatud merekava esitamise eest.

"Memme-taadi laulu on kuulnud hoolealused hooldekodudes ja lapsed lasteaedades. Neile kõigile olete jätnud oma väikese jälje südametesse," rääkis Aili Salong. "Süütan ka küünla meie seast lahkunute mälestuseks, aitäh teile, Ilma Tauts, Ada Laht ja Ivi Murekas."

Ja siis kõlasid laulud: emast, kodust ja noorusest, lapsepõlvest ja armastusest. Südantsoojendavalt kõlas ansambli juhi Erna Niidi loodud laul "Mu kodule".

Õnnitlusi ja külakosti laulude-tantsude näol tõid Torgu meesansambel (juh Herman Kask), Kihelkonna tantsurühm Rukkilill (juh Ulvi Põld) ja Taritu meesansambel (juh Reet Laht). Kontsert jätkus Naime Lambi, Toomas Hüüdma ja Erna Niidi loominguga.

Õnnitlusi tegusatele ja laulumaiastele memmedele-taatidele tõid veel Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson, kauaaegne tantsupedagoog Annika Iin, Taritu segakoori laulja Merike Kiil.

Posti teel saatsid oma tervitused ja õnnitlused Saaremaa rahvakultuuri spetsialist Krista Lember ja staažikas kultuuritöötaja Valli Hint. Ansambli juhendaja Erna Niit tänas peole kaasaaitajaid, publikut ja muidugi lauljaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles