Lugeja kiri: Oh laula ja hõiska – Taritu laululava lauldi avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taritu ja Lümanda kandis on lauldud ja hõisatud juba üle sajandi. Nimelt tähistas Taritu segakoor maikuus oma 100. tegutsemisaastat ja Lümanda segakoor saab järgmisel aastal 105-aastaseks.

Tulevikus saab tähistada veel üht päeva – 17. novembrit kui Taritu uue laululava avamise päeva. Lindilõikamisele palus Taritu arenguseltsi juhatuse liige Jaanus Reede maavanem Kaido Kaasiku, Lümanda vallavanema Jaanika Tiitsoni ja arenguseltsi esimehe Aili Salongi.

"Kuus aastat tagasi seadsid arenguselts ja koorirahvas endale eesmärgiks, et laululava peab saama. Ühisüritused, laulud ja emotsioonid on need, mis liidavad inimesi, mis aitavad elus edasi, kui on raske, ja on toeks ka siis, kui hing hõiskab ja kõigil hästi läheb," mõtiskles laululava avamisel rahvamaja juht Aili Salong, seistes maakonna laulukooride päevast osavõtjate ees. "Nüüd on ta valmis ja meie siiras tänu kõigile!"

Aitäh, et aitasite meid meie pürgimustes, Saare maavanem Kaido Kaasik, Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson, arhitektid Tarmo Laht, Veiko Valge OÜ-st Alver Arhitektid, Saarte koostöökogu esindaja Terje Aus, AS Kuressaare Ehitus (juhataja Tõnu Toompuu, objektijuht Toivo Prostang), MTÜ Arenguselts rahvas, annetajad lähemalt ja kaugemalt.

Lümanda segakoori dirigent Ülle Reinsoo läitis mälestusküünla ja Aili kutsus mälestushetkel meenutama endisi koorijuhte.

Avalauluks kõlas Taritu meesansambli täiendatud koosseisult (juhendaja Reet Laht) laul "Veel kord". Seejärel vallutas uue laululava üle kolmesaja laulja maakonnast. Dirigentide Reet Lahe, Ülle Reinsoo ja Eestis tunnustatud koorijuhi Raul Talmari juhatamisel kõlasid "Oh laula ja hõiska", "Kungla rahvas" ja "Ta lendab mesipuu poole".

Laulurahva päev jätkus Lümandas, kus õpiti Raul Talmari juhendamisel tuleval suvel peetava maakondliku laulupeo laulu "Muinasvärav". Sisuka päeva lõpetuseks andis kontserdi ansambel Häälemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles