Õpilased korraldasid lastekodulastele peo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KADRIPÄEVAPIDU: Tänu toetajatele said peokülalised lisaks rikkalikule toidu- ja magusalauale kaasa kotitäie kingitusi. Foto: Urmas Jürjens
KADRIPÄEVAPIDU: Tänu toetajatele said peokülalised lisaks rikkalikule toidu- ja magusalauale kaasa kotitäie kingitusi. Foto: Urmas Jürjens Foto: Saarte Hääl

Neljapäeval korraldasid Kuressaare ametikooli kokaõpilased Kuressaare lastekodu lastele kadripäeva-teemalise restoranipeo, kus lauldi, mängiti, tehti kadripäevamaske ja söödi õpilaste valmistatud toite.

“See oli meie esimene vastutusrikas üritus, mida saime täiesti iseseisvalt teha, õpetajad ei sekkunud,” ütles kokaks õppiv Eneli Vanin.

Ettevõtmine sai teoks sündmuskorralduse õppeaine raames ja selle korraldasid õpperühma KP2-11 õpilased. Peoga prooviti luua restoranimiljöö, iga laps sai nimelise kutse.

“Eelmistel aastatel oleme sarnase ürituse korraldanud jõulude paiku, aga sel ajal on lastekodu lastel mitmeid ettevõtmisi ja kingisaamisi, meie saime nüüd vaiksemasse novembrikuusse rohkem elevust tuua,” rääkis ametikooli restoraniteeninduse õpetaja Ülle Tamsalu.

“Mitmed lastekodulapsed on erivajadustega ning meie õpilased olid algul kartlikud, et kuidas ettevõtmine sujub, aga õhtu käigus tuli kõik nagu iseenesest ja lõpuks oli raske pidu lõpetada. Keegi ei tahtnud enam ära minna,” lisas samuti õpilasi juhendanud kokaõpetaja Halliki Väli. “Ka need õpilased, kes pidid algselt peo ajal köögis töötama, tulid sujuvalt restoranisaali teistega mängima.”

Kaks õpilast riietus kadrideks, kes olid õhtujuhid ning juhendasid mänge ja kadrimaskide meisterdamist. “Peo jooksul selgus, et lapsed tahtsid palju rohkem mängida, kui olime kavandanud,” ütles Tamsalu. “Õpilased olid tublid ja mõtlesid jooksvalt mänge juurde.”

“Lapsed küsisid, et millal nad saaksid meiega uuesti kohtuda, kuna neil oli tõeliselt lõbus meiega,” rääkis õhtujuht olnud Age Muul.

Ka sponsorid otsisid ametikooli õpilased ise. “Algul tundus see ülesanne väga keerukas, kuid meie üllatuseks olid paljud asutused nõus meid lahkesti aitama,” lausus Vanin. Toetajad olid FIE Andrus Sunduk, Pritsumaja Grill & Bar, Elle Vanin, Saaremaa Lihatööstus, Saaremaa Piimatööstus, Saaremaa Tarbijate Ühistu, Ensert, Saare Leib, Nantecom Saaremaa Deli Food, Kuressaare politsei ja Eda Saard.

“Algul oli mõte sponsoreid otsida õpilastele hirmutav ja esialgu saadi ka äraütlemiste osaliseks,” märkis Tamsalu. “Seepärast tahaksime toetajaid eriti tänada, et nad õpilastesse, kelle jaoks see ei olnud lihtne ülesanne, tõsiselt suhtusid.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles