Suvekultuur jõudis saarele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OTSELÜLITUS: Saatejuht Neeme Raud rõõmustab "Aktuaalse kaamera" vaatajaid uudisega, et on täna otse-eetris Muhu saarelt. Filmib kaameramees Mati Erik. Foto: Alar Truu
OTSELÜLITUS: Saatejuht Neeme Raud rõõmustab "Aktuaalse kaamera" vaatajaid uudisega, et on täna otse-eetris Muhu saarelt. Filmib kaameramees Mati Erik. Foto: Alar Truu Foto: Saarte Hääl

Saade "Suvekultuur" käis eile ja üleeile Muhus, kus saatejuht Neeme Raud oli otse-eetris festivalilt Juu Jääb ja Koguva sadamast.

"Juhindun üksnes kaameramehe märguandest," tunnistas Neeme Raud, kellel on "Aktuaalse kaamera" otselülituse ja "Suvekultuuri" saate alguse vahel vaid kümmekond minutit, et särk ära vahetada ja tekst üle vaadata.

Raua sõnul said saatejuhid ise valida kohad, millest nad saateid tahavad teha. Raua kindlaks valikuks olid Muhu- ja Saaremaa. "See oli mu kindel soov tulla Juu Jääbile," ütles Raud, kes on sellel festivalil kolmandat korda. Ta arvab, et on siin kohal ka järgmisel aastal. "Sellega on nii, et kui hakkad käima, siis tuled igal aastal tagasi," arvas Raud.

Saaremaa kasuks rääkisid Saaremaa ooperipäevad, mis tundusid talle väga huvitavad. Saaremaal on Neeme Raud käinud ka varem, aga mitte palju kordi. Vaatamata sellele, et ta veetis oma lapsepõlve Tallinnas, on Rauas peidus ka natuke saarlast – nimelt kogu ta emapoolne suguvõsa on pärit Saaremaalt. "Mul elab siin praegugi sugulasi, aga ma eriti ei käi nendega läbi," nentis Raud.

Üleeile saadet tehes kohtus ta ka filmimees Ilmar Raagiga, kelle ta püüdis kinni palverännakult. Järgmisel õhtul käis Raud Koguva külas ning uuris, mis on tänaseks saanud filmi "Siin me oleme" võtteplatsidest. Lisaks uuris ta väikesadamate toetuste kohta ning seda, mida praegu merest püüda saab.

Tagasi Muhusse tuleb Raud saatega vähem kui kahe nädala pärast. Siis toimub siin Muhu väina regatt, mille Heltermaa–Kuivastu distantsil on ta kohal. Juuli teises pooles tuleb ta Saaremaale, et anda televaatajatele võimalus külastada siin toimuvaid ooperipäevi.

Esmaspäeval läheb saade "Suvekultuur" eetrisse Pärnust ning seejärel kahel päeval järjest Tallinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles