Läti jahikapten läks Ruhnu lähistel kaduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarte Hääl

Laupäeval läks kaduma Läti jahikapten Normunds Ruksa (fotol), olles jahiga teel Riiast Ruhnu. Mehe lähedaste sõnul võib ta veel elus olla ning seega oodatakse ka saarlastelt abi.

“Ilmselt reisijad magasid ja Normunds kukkus vette mõned tunnid varem,” oletab Läti jahikapten Laine M. Cekule, kes Ruksa lähedaste abipalve saar-lastele edastas.

Kadunud jahikapten Normunds Ruksa asus väikse jahiga Allegra Riiast teele eelmisel reedel kl 20 koos kahe reisijaga. Reisi siht oli Ruhnu. Kell 4 öösel teatasid reisijad, et kapten on kadunud ja reisijatele tuldi helikopteriga järele. Jaht oli juba mõned tunnid liikunud teadmata suunas ja koordinaadid on teadmata, sest reisijad ei osanud neid lugeda. Piirivalve lõpetas otsingud pühapäeva pärastlõunal. Meest ei leitud.

Kapteni naine jätkas otsinguid Läti kaldal Ainazist Saulkrastini ja Kolkast Riiani, samuti tulemusteta. Siis pöördus ta Cekule sõnul selgeltnägija poole, kes ütles, et mees on endiselt elus. Kuigi väga nõrk, on ta kusagil Eesti saartel, tõenäoliselt Saaremaal.

“Olid väga tugevad lõuna-läänetuuled,” tõdes Ringsu sadama ülevaataja Priit Kapsta, kelle sõnul vastutuult sellega ei uju. Kapsta sõnul ollakse abivalmid, aga tõenäosus, et ta siiakanti üldse sattus, on väga väike.

Kapsta sõnul jäi ka kaks aastat tagasi üks Läti kapten Kolka neeme ja Ruhnu vahel kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles