Langevarjurid võtavad taeva üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare lennuväljal kestab 13.–20. juulini Parasummer 2013. Kaheksa päeva jooksul võistlevad langevarjurid üheksast riigist mitmel vabalangemise spordialal ning korraldatakse langevarjurite maandumisi ka väljaspool lennuvälja.

Pühapäeval, 14. juulil umbes kell 18.30 ja neljapäeval, 18. juulil umbes kell 19.30 toimub traditsiooniline langevarjurite randa maandumine, esmakordselt leiab see aset Kuressaares Raiekivi säärel. Pealtvaatajatele on üritused tasuta.

Parasummeril hüpatakse langevarjuga iga päev kl 9–20. Kuressaare lennuväli on tasuta avatud ka pealtvaatajaile ning ürituse külastajatel on võimalus proovida tandemhüpet. Tandemhüpe 4000 m kõrguselt maksab 229 eurot.

Parasummeri korraldajad selgitavad, et tandemreisija peab olema vähemalt 8 aastat vana (või piisavalt suur, et rakmetes püsida, noorematel kui 18-aastastel on nõutav vanema või hooldaja kirjalik luba) ning kaaluma vähem kui 100 kilo. Tervis peab olema üldjoontes korras, nohuga ei tasu taevasse ronida, aga muude tõbede ja vigade puhul on mõistlik eelnevalt instruktoritega nõu pidada. Pudelist või mujalt julgust võtnud inimestel mõistagi hüppelennukisse asja ei ole.

Seekordne rahvusvaheline langevarjuspordi võistlus- ja treeninglaager Parasummer on järjekorras neljateistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. Parasummerit korraldab Eesti langevarjuklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles