Jazz - kontsert keset mände

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAZZ LÕÕGASTAB: Paremalt Tanel Ruben, Heikko-Joseph Remmel, Mairo ja Holger Marjamaa pakuvad nauditavat kontserdielamust. Foto: Alar Truu
JAZZ LÕÕGASTAB: Paremalt Tanel Ruben, Heikko-Joseph Remmel, Mairo ja Holger Marjamaa pakuvad nauditavat kontserdielamust. Foto: Alar Truu Foto: Saarte Hääl

Mustjala festivali raames toimus eelmise kolmapäeva hilisõhtul Ninase puhkekülas intiimne ning värske džässi “Mere jazz”, kus esines Tanel Rubeni kvartett.

Tanel Rubeni kvartett on värske kollektiiv ning see omadus iseloomustab ka mängitavat repertuaari ja kõla – nad mängivad ainult omaenda loomingut. Muusika on täis nooruslikku elujõudu, ent samal ajal kumab sellest läbi küpsusenoote, elukogemust; see on tantsuline ja värske nagu metsalõhn.

“Mulle meeldis, kuidas bänd oli siia kohta sulandunud,” ütles Triin Allik Tallinnast. See oli tema arvates väga hea mõte tuua muusika siia mändide alla.

Kohal oli vähe inimesi, pisikesed kadakad olid pinkide vahel. Pealtvaatajatel oli ruumi – kõik istusid eri nurkades laiali. Kui laulude vahel tekkis vaikus, oli kuulda, et keegi suitsetab vesipiipu.

Üllatav oli aga see, et keegi ei tantsinud. Kui kontsert toimunuks siseruumis, siis ehk kuulajad tantsinuks kaasa.

“Džässikontserti kuulan kolmandat korda,” ütles Kaimar Kuressaarest. Tema arvates oli see neist kõige parem. Kaimarile meeldis eriti, et kontsert oli värskes õhus.

Muusika oli lainetav – meeleolud, rütmid vaheldusid tihti. Kiire vaheldus aeglasega. Kuigi oli jahe õhtu ja inimesed üsna õhukeselt riides, oli muusika sellise energiaga, et jahedust ei tundnudki.

“Inimesed on ligidal, nad näevad meie olekut, grimasse, meie suhtlemist laval ja see annab meie energiat edasi,” toob muusik Tanel Ruben välja väikese lava plussid.

2008. aastal pärjati Tanel Ruben Elioni Jazzi auhinna laureaadi tiitliga.

Vennad Marjamaad ehk Mairo ja Holger Marjamaa on tugev tandem kahekümnendates eluaastates muusikute eliidist. Holger Marjamaale omistati käesoleval aastal Noore Jazzitalendi preemia. “Täna oli lihtsalt suurepärane, just see intiimsus publikuga,” arvas muusik Mairo Marjamaa. Tema arvates on selline kontakt publikuga väga oluline.

Heikko-Joseph Remmel on ansambli pesamuna ning ka ansambli pikim liige.

“Mulle väga meeldis bassimees,” ütles Priidu Aardam Orissaarest. Talle tundub, et bassimees on igas bändis see, kes eriti muusikasse sisse elab.Väga ilmekas on Aardami sõnul see mängupilt, kuidas ta füüsiliselt muusikasse sisse elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles