Kaks tundi Chalice’i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarte Hääl

Eelmisel nädalal toimus Kuressaares Arensburgi Päikeseterrassil Chalice’i kontsert, kus kuulajaid oli parajalt: kõik lauad olid broneeritud, ent seisma keegi siiski ei pidanud.

Kodanikunimega Jarek Kasar on muusik, kes oskab kõige argisemadki tegevused pöörata sõuks. Kui Saarte Hääle fotograaf lava kõrvalt mööda kortserdilt ära kõndis, lõpetas Chalice laulmise ning ütles: “Fotograaf läheb keset kontserti ära, keset laulu?”. Ta lisas, et teeb refrääni uuesti ja kui fotograaf tagasi tulnud pole, jääb kontsert pooleli.

Chalice improviseerib ja õrritab kuulajaid. Ta läheb hästi kaasa ümberringi toimuvaga ja teeb selle sõu osaks. “Fotograaf tuli tagasi, aga ära pilti küll tee,” naeris Chalice fotograafi naastes. Kuulajatele selline mänglev ja vahetu stiil meeldib, naerupahvakuid kostab pidevalt.

Esineja rääkis palju. Julgelt võiks öelda, et pea 40% kontserdi ajast ta rääkis. Ta rääkis munakividest ja sääskedest; Jaagup Kreemist ja Sõnajalgadest; lastest ja diivanist. Ja see kõik sobis sinna. Kuigi Chalice kahtles, et kõik end hästi tundsid, jäi mulje, et väike söök ja jook sobisid kontserdi juurde hästi ning panid ka rahva end mugavamalt tundma.

Chalice’i repertuaar oli mitmekülgne. Talle omaselt ei jäänud puudu ühiskonnakriitikast, kui ta laulis Kristist, kes elab Reykjavikis. “Eestlased on mööda maailma laiali ja keegi ei tule tagasi,” laulis ta.

Laul “Tütarlaps ja vanamees” tuli Chalice’il esitusele alles teist korda. Esimest korda esitas ta seda Naissaarel ja nüüd Kuressaares. “Seda laulu on esitatud ainult saartel,” kinnitas ta.

Kontsert kestis kokku kaks tundi. Kuigi Chalice tahtis ujuma minna, polnud tal selle vastu midagi, et publiku aplausi peale uuesti paar lugu mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles