Algavad Vilsandi päevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel algavad XI ülemaailmsed vilsandlaste päevad kestavad pühapäevani ning pakuvad mitmekülgse programmiga põnevat meelelahutust ja mõtteainest kõigile vilsandlastele.

Reede hommikul vaadatakse vilsandlase Viktor Verniku Vilsandi ajalooga seonduvat näitust “Kolumaa arhiiv”. Seejärel heisatakse vilsandlaste päevade lipp ning sellega võib ürituse lugeda alanuks.

Päeval toimub seminar, kus tuleb juttu Saaremaa ühinenud omavalitsusest, Vilsandi loodusest, turismi võimalustest, rohemajanduse tulevikust, sellest, mida näitavad õhu-uuringud, jahtimisest saartel ning Vilsandi arengutest. Toimub õppekäik poollooduslikele hooldusaladele. Õhtul tutvustatakse bioloogiajaamas Papissaare sadama lugu “Merel ja õhus”.

Laupäeval on kavas Jaan Tätte kontsert, kus ta astub üles koos oma poja Jaaniga. Siis algab kalafestival – tuletorni all peetakse ühislõuna kaasatoodud kalaroogade ning jookidega. Lisaks on sel ajal võimalus tegeleda klaasikunstiga Energiamajas. Õhtul toimub simman seitsme külalistantsukollektiiviga. Pärast seda on Kulpri rannas lõkkeõhtu, kus kõigil on võimalus laulu-tantsu, pilli- või pallimänguga ja selle algatamisega üles astuda.

Viimasel päeval on kavas Kihelkonna ja Lümanda valla taidlejate esinemine ning pärast seda kohtutakse Saaremaa merekultuuri seltsiga. Õhtul aga langetatakse vilsandlaste päevade lipp ning sellega võib ürituse lõppenuks lugeda.

Vahetult enne Vilsandi päevi toimub saarel aga traditsiooniline looduslaager, kuhu on oodatud kõik huvilised ilma vanusepiiranguta. Laagri korraldab Kadri Kullapere koos Tiia Lööperi ja Urmas Lambutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles