Ruhnu koolimaja läheb maksma üle miljoni euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ruhnu kooli ehitushanke eile lõppenud tähtajaks laekus kolm pakkumist, millest kõige odavam ületas miljoni euro piiri.

“Ruhnu kooli ehituseks tuli kolm pakkumist,” lausus Ruhnu vallavanem Aare Sünter, kes praegu firmade nimesid ei avalikusta. Ta ootab esimese analüüsi ära ja teatab firmade nimed esmaspäeval.

Nüüd toimub pakkumiste analüüs ning selle tulemusena valitakse hanke võitja. Parima pakkumise tegija väljakuulutamiseks läheb Sünteri sõnul aega umbes paar nädalat.

Vallavanema sõnul olid pakkumised suuremad kui ta ootas. “Kõige odavam pakkumine oli üle miljoni euro,” tõdes ta. See tähendab, et Ruhnu kooli ehitamiseks on vaja leida lisarahastust.

Valitsus andis Ruhnu vallale uue koolimaja ehituseks tänases vääringus umbes 384 000 eurot 2004. aasta suvel. Ent kust praegu lisarahastust saada, on veel lahtine. “Eks me vaatame,” ütles Sünter, kelle sõnul läbirääkimised selleks juba käivad.

Vallavanem pakkumistega rahul ei jäänud. “Oleksin oodanud odavamaid pakkumisi, aga selge on see, et hinnad tõusevad,” tunnistas ta.

Ruhnu uus koolimaja tuleb ühekorruseline hoone koos spordisaali ja sööklaga. Seni koolina kasutatavas pastoraadihoones puuduvad Sünteri sõnul nii spordisaal kui ka nõuetele vastav köök.

Praeguste plaanide kohaselt peaks Ruhnu kool valmima 2015. aastaks. “Aga see on praegu ainult lootus,” tunnistas Sünter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles