Lapsed lustisid Illikul (FOTOD)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VEEOHUTUS KÕIGILE SELGEKS: Vetelpääste instruktor Eimar Täht selgitab lastele, et turvalisusele tuleks mõelda enne vetteminekut. Foto: Sander Ilvest
VEEOHUTUS KÕIGILE SELGEKS: Vetelpääste instruktor Eimar Täht selgitab lastele, et turvalisusele tuleks mõelda enne vetteminekut. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl
Eile algasid Illiku päevad, kuhu tuli kohale palju lapsi ning nende vanemaid, kes tahtsid üritustest osa saada.

“Oleme siin juba kella ühest, sõitsime hobustega ja nüüd oleme lastealal,” ütles kahe lapsega kohale tulnud Marili Alas. Ta on üritusega rahul, sest lastega tegelevad seal tuttavad kasvatajad Orissaare lasteaiast Päikesekiir.

Suvesaarlane Airi Tappel tuli lastega üritusele, et neil oleks lõbus. “Kellaajad on halvad, lastel tuleb lõunauni peale,” tunnistas Tappel, kelle arvates tuleb Saaremaast võtta siiski kõik, mis võimalik.

Laste seas on populaarne näomaalija Marju Lember. Mitu väikest tüdrukut ja poissi ootavad, et saaksid oma näole soovitud pildi. Lisaks tegutsesid savi-, kivitöötuba ja seebikoda.

Samal ajal toimus ujumiskool, kus alguses rääkis vetelpääste instruktor Eimar Täht natuke vetelpäästmise ajaloost. Seejärel sai proovida, mis tunne on vees päästevesti selga panna, paati teistpidi keerata, kui see on ümber läinud, ja sinna sisse ronida. Ka sai proovida, kui keeruline on inimest päästa. Selleks kasutatati vetelpääste treeningnukku, mis kaalub 60 kilo.

“Hommikust peale oli Illikul sabin,” lausus Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, kes korraldab Illiku päevi esimest korda. Lapsi oli palju ja võrkpallivõistkondi oli juba lõunaks registreeritud kuus. Heiki Hanso näitas vigursaagimist. Purjekaga tehti sõitu ja hobusega sai sõita. Illiku päevadeks taastati ka ujuvkai.

Illiku päevad jätkuvad täna. Plaanis on muuhulgas Väikese väina avamereujumine.

[nggallery id=282]

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles