Ooperipäevadele müüdi üle 12 000 pileti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MEESTE HÄÄL KÕLAGU: Eesti Rahvusmeeskoor esitas Vilsandi saarel paadikuuri ees saarlasest dirigendi Andres Siimoni juhatusel merelaule. 
Foto: GUNNAR LAAK
MEESTE HÄÄL KÕLAGU: Eesti Rahvusmeeskoor esitas Vilsandi saarel paadikuuri ees saarlasest dirigendi Andres Siimoni juhatusel merelaule. Foto: GUNNAR LAAK Foto: Saarte Hääl
Saaremaa ooperipäevade meediajuhi Lauri Aava sõnul käis ooperipäevade lõpupeol Vilsandil ligi 250 inimest ning kokku müüdi ooperipäevadele umbes 12 500 piletit.

Kui külastajate arv on jäänud eelmise aasta tasemele, siis välisesinejate arvukuse osas lõid tänavused ooperipäevad kõiki varasemaid rekordeid. Kuressaares veetis töise nädala kokku 350 lauljat, orkestranti, tantsijat ja tehnilist töötajat Bathumi, Khuthaisi ja Thbilisi ooperiteatrist.

"Jäime sel korral väga rahule, kõik laabus," ütles Aav. Selleaastaste ooperipäevade uuendused balleti ja ooperikohviku näol läksid tema sõnul asja ette. Balleti lisamine ooperipäevade repertuaari tuli eeskätt grusiinide endi initsiatiivil ja Aava arvates oli see hea vaheldus. Ent järgmisel ega ülejärgmisel aastal sellega jätkata plaanis pole.

See-eest ooperikohvik avatakse ka järgmisel suvel ja püütakse seda edasi arendada. Lauri Aav peab oluliseks saada järgmiseks aastaks parema tehnilise kvaliteediga raadioülekanne.

Esinema tuleb järgmisel suvel Ukraina rahvusooper. Oodatuim teos on Aava arvates Mozarti "Reekviem", mida esitavad Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester Laurentiuse kirikus. Aava arvamust mööda müüakse see kõige kiiremini läbi. Lisaks tõstis ta esile Ukraina rahvusooperi Verdi "Don Carlose" ja Bellini "Norma" lavastust. "Normat" pole Eesti ooperiteatrid Aava sõnul lavale toonud.

2015. aasta ooperipäevadeks on läbirääkimised lõpusirgel Bergamo Donizetti ooperiteatriga Itaaliast.

Lauri Aava sõnul tegid targasti need, kes ostsid juba praeguste ooperipäevade ajal järgmiseks aastaks piletid ette, sest uuesti tulevad piletid müüki alles 16. veebruaril. "Ooperipäevadel osteti järgmiseks suveks ette juba üle 1500 pileti," ütles ta.

Koostöö saarlastega sujus väga hästi. "See on ka põhjus, miks meile meeldib ooperipäevi just siin Kuressaares teha," kinnitas Aav.

Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten tunnistas, et külastajate arvukuse osas on saavutatud sisuliselt maksimum ning publiku arv võiks edaspidi suureneda ainult juhul, kui ooperipäevi oluliselt pikendada. "Olen õnnelik, et ooperipäevad läksid ülimalt edukalt ning tänavu on tõesti raske ette kujutada, et miski võinuks veel paremini minna!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles