Kuressaares näeb Navitrolla meremaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel avati Saaremaa kunstistuudios eesti kunstniku Navitrolla ja tegelikult ka soomlase Ari Liimataineni meremaalide näitus, millesugust pole siin varem nähtud.

“Sellist kooslust pole Saaremaa kunstistuudios kunagi olnud,” ütles stuudio juhataja Anne Tootmaa, kelle sõnul on tegemist põneva Eesti ja Soome ühisnäitusega.

Eesti ja soome kunstniku mõttelaad on Tootmaa arvates sarnane. “Navitrolla on leebem, rohkem naerusuine, Ari aga groteskne ja ühiskonnakriitiline.”

Ari Liimatainen analüüsib tema sõnul erinevaid situatsioone ja tema maalid on rohkem müstilised kui eesti kunstniku omad. Navitrolla maalid on aga kompositsiooniliselt lõpetatumad.

Näitus jääb avatuks 7. septembrini ja kunstikooli õpilased jõuavad näitusest selleks ajaks ka retsensiooni kirjutada.

See näitus oli tegelikult planeeritud juba talvel ja sai toodud siia just merepäevade raames. “Leppisime aasta eest lihtsalt kokku, et teeme siin näituse,” ütles kunstnik Navitrolla.

Ta lisas, et Saaremaaga on ta kogu aeg seotud olnud ja käib siin igal suvel, sest siin on tore. “Mul on siin palju sõpru, nii et ma armastan Saaremaad väga,” sõnas ise Võrumaalt pärit Navitrolla.

Varasemail aastail on Navitrolla korraldanud näitusi Musta Jala galeriis, ent nüüdseks on galerii ja tema koostöö lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles