Tagavere külatee on tolmuvaba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtupoolikuks pidid Hiiu Teede mehed lõpetama Tagavere külavahel poe ja Kuivastu maantee vahelise kilomeetrise teelõigu teistkordse pindamise.

“Suur rõõm on ja nüüdest hakkab normaalne, tolmupilvedeta elu,” hõiskas Saarte Häälele Tagavere külavanem Mirja Tiitma.

Tagavere külatee mustkattega katmise tööd pidid lõppema 1. augustil, kuid Hiiu Teede tehnika vedas veidi alt. Pindajate töögraafik on tihe ja nii see tööde lõpetamine teelõigul nädala võrra pikemaks veniski. “Praeguse plaani kohaselt on õhtuks teine pindamise kord peal,” kinnitas peatöövõtja AS-i Level töödejuhataja Jüri Kurgpõld.

“Milline küla järgmisena tolmuvabaks saab, ei ole praegu veel otsustatud,” ütles Orisaare vallavanem Vello Runthal. Üks küla vallas saab vallavanema kinnitusel mustkatte ka järgmisel aastal. “Suve lõpul-sügise alguses on mul kavas kõik külateed läbi sõita, siis on endal ka pilt selge,” lubas Runthal.

Otsustamisel, milline külatee järgmiseks korda tehakse, on valikukriteeriumiks ikka see, kus tolmuvabadus suurima efekti annab ja kus sellest kõige rohkem inimesi kasu saab.

Kuival ajal tolmava teega on hädas paljud külad, ent paari aasta jooksul kõiki korda teha ei jõua – rahalised võimalused on eelarvega piiratud. “Seni me teede kordategemiseks laenu võtnud ei ole, aga võib-olla peaks seda kaaluma – teede olukorrast sõltub inimeste liikumine ja elamise mugavus,” arutas vallavanem.

Tee kordategemisega koos tekkis kartus, et nüüd hakatakse hea kattega teelõigul kihutama, kui kiirust piiravaid liiklusmärke üleval ei ole. Vallavanema sõnul praegu piirangu kehtestamiseks veel samme astutud ei ole, aga kui külarahvas kindlalt soovib ja probleemid tekivad, hakatakse Tagavere küla vahel ka kiirust piirama. “Mõistlik inimene võtab seal niikuinii kiiruse maha, sest tee on käänuline ja kiviaedade vahel,” arvas vallavanem Runthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles