TeatriKino alustab uut põnevat hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Kuressaare linnateater aastal 2007 tagasihoidliku kontoritehnika toel filme näitama hakkas, ei osanud keegi arvata, et mõni aasta hiljem on asjaarmastajate entusiasmist välja kujunemas arvestatav filmivaatamise võimalus Kuressaare linnas.

Linnas, kus ei tea mis sunnitud ajamärkidest tulenevalt kinosaal selle klassikalises mõistes likvideeriti. Kontoritehnikaga näidatud filmide kvaliteet ei küüni praeguse olemasoleva tehnika tasemele ja kui kõik laabub, saab teatri saalis lähitulevikus veelgi edukamalt filmide näitamisega tegeleda. Teater ei ole muidugi kino ja filmide näitamine toimub, kuidas nüüd öelda, juhuslikkuse printsiibil ehk kui etendustegevusest aega üle jääb.

On küsitud, et miks ei võiks nädalas olla paar kindlat filmide näitamise päeva. See pole aga võimalik mitmel põhjusel: nimelt kui näiteks mõni külalisteater soovib anda meil etendust, siis ei saa me neile ära öelda põhjusel, et “täna on meil kinopäev”. Ja siis, kui meie oma teater väljasõiduetendusi annab, ei ole meil inimesi, kes teatrimajas publikut teenindaks ja filmi näitaks. See tähendab, et teatriga seotud personal peab korraldama ka filmiseansid ja kahes kohas korraga olla pole lihtsalt võimalik.

Kuid nii palju, kui vaba aeg võimaldab, jääb filmide näitamine meie tööplaanidesse ka järgmisel hooajal. Septembri teisel nädalal on teatrimajas kahepäevane dokumentaalfilmide õhtu üldnimega “Maailmafilmide päevad”. Üritus on algatatud Tartus ja saarlastele on sissepääs mõlemal õhtul lausa tasuta.

Edasi saab TeatriKinos 15. ja 16. septembri pärastlõunal näha kooliealistele mõeldud “Sipelgapoissi”, samade päevade õhtul linastub täiskasvanud filmivaatajale “Meeletu august”. Septembris ja oktoobris näeb Ilmar Raagi uut filmi “Me ei tule tagasi”. Oktoobris näitame Jaan Toomiku filmi “Maastik mitme kuuga”.

Eelmisel aastal külastas TeatriKino üle 5000 vaataja ja kui seansside arv aasta kõikide päevade vahel ära jagada, siis oli igal kuuendal päeval põhjust teatrimajja filme vaatama tulla.

Just selline on TeatriKino täna. Ja kui mõni tehnikahuviline gümnaasiumipoiss tahaks teatrimajas filmide näitamisel kätt proovida, siis andku endast märku. Eelmistel hooaegadel olid mõnedki noored mehed nii Kuressaare gümnaasiumist kui ka Saaremaa ühisgümnaasiumist meil abiks just siis, kui teater ise ringreisidega linnast väljas oli.

Kino peab saama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles