Tantsiv saarlanna Pariisis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEREGA PUHKAMAS: perekond Gourlaouen – Isa Ronan, ema Triin, tütred Aglaé (13) ja Ida (16) ning poeg Aven (8) naudivad augusti lõppu Bretagne`is.
ERAKOGU
PEREGA PUHKAMAS: perekond Gourlaouen – Isa Ronan, ema Triin, tütred Aglaé (13) ja Ida (16) ning poeg Aven (8) naudivad augusti lõppu Bretagne`is. ERAKOGU Foto: Saarte Hääl

Vaevalt oskas 25 aastat tagasi toonase Kuressaare 2. keskkooli lõpetanud Triin Lutsenko toona aimata, et kord töötab ta tantsuõpetajana Prantsusmaal. Prantsuse keelt ei rääkinud saarlane siis sõnagi ning oma tulevikku mujal kui Eestis ette ei kujutanud.

“Nii hea oli jälle armsaid koolikaaslasi näha!” ütleb Triin, kes sel suvel kodusaarel KG 14. lennu kokkutulekul käis. “Mõnda neist polnud ma kohanud lõpetamisest saati.”

Eriti vahva üllatus oli, et kooliajal Kuressaare Poiste Maja videoringis käinud klassivennad olid kokku pannud vahva ülevaate noorte tollastest tegemistest. “See on ikka hoopis midagi muud kui lihtsalt fotosid vaadata,” leiab Triin.

Nii mõnigi salvestatud seikadest oli sootuks meelest läinud – on ju toonastest tegemistest möödunud nii palju aega.

Kuressaares sündinud ja kasvanud Triin lõpetas keskkooli 1992. aastal. See oli muutustest tulvil aeg – ka kooli nimi muudeti üsna pea Kuressaare gümnaasiumiks.

Kooliaega meenutab Triin hea sõnaga. “Meil oli väga aktiivne ja ühtehoidev klass, saime kokku ka koolivälisel ajal,” räägib ta. Nii käisid noored iga suvi Jaagarahul telkimas. Klassijuhataja Anne Mets tegeles “oma lastega” rohkem, kui tema töö ette nägi. Näiteks võeti üheskoos ette reise Tartusse, Tallinna ja Peterburi ning käidi Saaremaa kirikuid restaureerimas.

Pärast keskkooli lõppu läksid noored igaüks oma rada – kes Tallinna, kes Tartusse õppima, kes sootuks kaugemale.

“Meie klassist on Saaremaale jäänud vaid viis-kuus inimest,” tõdeb Triin...

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles