Vanad raamatud on tänapäevalgi hinnas

Tõnu Veldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VIRNADE VIISI: poepidaja Raigo Kirss tunnistab, et aastatega on talle koju kogunenud mitmed raamatuvirnad. 
maanus masing
VIRNADE VIISI: poepidaja Raigo Kirss tunnistab, et aastatega on talle koju kogunenud mitmed raamatuvirnad. maanus masing Foto: Saarte Hääl

Kuressaares Pikal tänaval peab juba 23. aastat antiigipoodi antikvaar Raigo Kirss. Tema poe põhikaup on vanad raamatud. Ennast peab ta väikest viisi raamatukollektsionääriks, kuid tema põhitegevus on teistele raamatute vahendamine.

Kaupmehe kinnitusel ei kao raamatud hoolimata ennustustest kusagile. Eriti hinnas on tema sõnul teatmeteosed, sest internetist saab küll igasugust infot, kuid selle täpsuses ja tõelevastavuses võib tihti kahelda.

“Raamat on täna täpselt samas kohas, kus ta on minu arvates kogu aeg olnud. Raamat ei ole kusagile kadunud ja vähemalt mina küll ei näe, et raamat paberkandjal ära kaoks,” pareerib Raigo ajakirjaniku väite, nagu eelistaks tänapäeval lapsed Karlssoni lugudele Pokemone. “See, et mõned lapsed ei loe, on loomulik. Siin on käinud lapsed küsimas, et vanaema rääkis sellisest ja sellisest tegelasest. Mis raamat see oli? Püüame siis üles leida. Näiteks ühel korral oli tegemist “Osseedi muinasjuttudega”, sest hobusepilt pidi kaane peal olema.“

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles