SEEMNED MULDA!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NEED JA PALJUD TEISED Seemned saadaval Agricenteris (Talli 8, Kuressaare)

Spargel UC 157 -  0.80 €

Kasvab kõige paremini kergemas, vett läbilaskvas ja huumuserikkas pinnases. Esimene saak mitte varem kui neljandal aastal pärast külvi, siis annab saaki 15–16 aastat. Väga hea haigusekindlusega.Suurepärane vitamiinide ja mineraalide allikas. Süüakse aurutatult juustukastme või sulatatud võiga. Hilisemaks kasutamiseks marineeritakse või külmutatakse. Ühes grammis on 50 seemet.


Ilukapsas Crane Mix F1 - 3.30 €

Ettekülv aprillis-juunis, istutus kasvukohale 40x 40 cm. Dekoratiivne hilissügiseni peenral ja lõikelillena. Seemneid ca 40 taimele.


Harilik taralõng, goji - 2.70 €

Harilikku taralõnga (“punane briljant”) peetakse üheks väärtuslikumaks ravimtaimeks maailmas. Toiduks tarvitatakse hapuka maitsega kuivatatud marju – nendega maitsestatakse kokteile, salateid, hommikusöögihelbeid. Taim on mitmeaastane, väga dekoratiivne, kasvab kuni 1,5 m kõrguseks. Kasvab hästi keskmise viljakusega mullas, kerges saviliivmullas või liivsavimullas. Talub põuda ja ei armasta liigniiskust.


Füüsal ‘Ground Cherry’ (Physaklis puinosa) - 0.80 €

Kasvuhoones kasvatatav magusate viljadega köögivili. Taimed kasvatatakse ette. Külv veebruaris-märtsis, tärkab seitsme päevaga. Külmaõrn. Istutada kasvukohale mais. Pinnase suhtes vähenõudlik. Taime kõrgus 70 cm. Viljad merevaikkollased, magusad, kerge maasikamaitse ja -aroomiga. Kasutatakse värskelt ja magustoiduna ning tortide kaunistusena. NB! Söö ainult vilju, taime muud osad mürgised. Pakis ca 0,2 g.


Maasikaspinat
(Chenopodium foliosum) - 2.70 €

Leht meenutab maitseomadustelt spinatit, viljade maitse aga mooruspuumarju või põldmuraka-vaarikahübriide. Lehtedest valmistatakse salateid ja lisatakse suppidele. Liitviljadest tehakse keediseid, mahlu ja kompotte. Külv varakevadel avamaale. Külvi sügavus 1,5–3 cm. Idaneb +10–25 °C juures 15–20 päevaga. Maasikaspinati viljad valmivad järk-järgult, seetõttu saab saaki koristada mitu korda.

Seemneid ca 150 taimele.


Mustjuur ‘Duplex’
(Scorzonera hispanica) - 1 €

Taim on kaheaastane, esimesel aastal moodustuvad leherosetid ja musta või tumepruuni värvi juurikas pikkusega 30–35 cm. Kui juurikat talveks välja ei kaeva, moodustub teisel aastal õievars, millel pärast õitsemist moodustuvad seemned. Suurepärane dieetiliste omadustega taim. Väga külmakindel. Kasutada toorelt või keedetult. Seemned külvata otse kasvukohale. Tärkab 14–32 päevaga. Pakis 150 seemet.


Redis, kolme sordi
seemnelint - 4.10 €

Pakis seemnelint võrdsetes osades (1,67 m) kolme erineva sordiga: varane ‘Albena’, keskvarane ‘Zlata’, suvesort ‘Viola’. Külvata mais-juunis peenrale 1–1,5 cm sügavusele hästi niisutatud vakku reavahega 20 cm. Pakis 5 m seemnelinti ca 150 seemnega.


Köögivilja-ürdiaed teibil - 4.90 €

Stardikomplekt valmislahenduste eelistajatele. Komplekt sisaldab kolme 1,5 m teipi. Tänu optimaalsele paigutusele puudub vajadus taimi harvendada. Pakis üheksa aedvilja ja ürti: petersell ‘Halblange’, redis ‘Flamboyant 2’, porgand ‘Nantes 2’, spinat ‘Matador’, salat ‘Królowa Majowych’, peet ‘Moulin Rouge’, porgand ‘Autumn King 2’, till ‘Moravan’ ja kurk ‘Ela F1’. Teibid on biolagunevad.


Talikress ‘American Land’ (Barbarea Verna) - 1 €

Lihtsalt kasvatatav tugevalt aromaatne maitsetaim. Kõige varasem salatikultuur, mis on tarbimisküps 10–15 päeva pärast külvi. Noortel lehtedel on mädarõigast meenutav maitse. Kasutada liha ja kartulite kõrvale, samuti salatites ja garneeringuks. Kasvata suvel peenral või talvel aknalaual potis. Tärkab 7–21 päevaga. Pakis 1000 seemet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles