RAAMITUD HABRAS ILU

Tõnis Kipper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavukevadisel sisustusmessil hakkas silma huvitav viis tuua sisekujundusse värve ja habrast looduslikku ilu. Raamitult pikeneb liblikate üürike elu ja ilu tunduvalt. Just sellise kunstiga tegeleb Aleksander Kamenski.

Tõsisem huvi liblikate vastu sai alguse umbes seitse aastat tagasi, kui Aleksander otsis oma neiule originaalset kingitust. “Oma suureks üllatuseks leidsin internetist idee – elav troopikaline liblikas kinkekarbis. Sain sellest unustamatu inspiratsiooni! Ei kulunud kahte kuud, kui ma ehitasin oma esimese hobi alguse.”

Soov pikendada liblikate üürikest tiivailu ajendas õppima liblikate raamimist, algul iseenda tarbeks, kuid varsti ka müügiks. Ta katsetas erinevate materjalide ja raamidega ning osales ka erinevatel disainimessidel.

“Raamitud liblikaid kasutatakse interjööri kaunistamiseks ja eksklusiivsete kingitustena. Liblikad on pärit maailma erinevatest nurkadest. Kasutan tavaliselt kõige ilusamaid, suuremaid ja värvilisemaid liblikaid, et inimesi üllatada. Juhtub, et näitan oma liblikaid kellelegi ja ei usuta, et nad päris on ja et selliseid üldse maailmas eksisteerib.” Aleksander lisab, et loomulikult on kliendi soovil võimalik kasutada ka Eestis leiduvaid liblikaliike.

Kuna kogu protsess on käsitöö ja aeganõudev, pole tulemus just odav.

“Ühe 50x 50 cm suuruse töö tegemiseks läheb mul aega umbes 5 tundi. Iga etapp võtab aega ja igal protsessil on oma süsteem. Kasutatud materjalid on väga kvaliteetsed ja on seda hinda väärt. Spetsiaalselt liblikate jaoks mõeldud raame ei müüda, seepärast valmistan oma raamid ise.

Mul on olemas üks huvitav töö Attacus atlas liblikaga. See on üks suuremaid liblikaid maailmas, kelle tiibade ulatus võib olla 28 cm ja tiivad meenutavad mao pead. Kuna see liblikas on niivõrd eriline, tahtsin sellele liblikale teha ka erilise raami. Lõpuks valmistasin raami Eesti männi lõikest, mis on looduslik ja koos koorega. Lisaks valmistasin selle töö jaoks spetsiaalse puidust karbi. Minu arvates tuli väga äge töö. Selline raam võib olla väga eriline kingitus.”

Liblikate kataloogi saab alla laadida veebilehelt www.pinwings.com, tehtud töid saab vaadata Instagramis (pin.wings) või Facebookis (pinwings).

Pildid ERAKOGU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles