40% tööandjatest valmistub palka tõstma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CVKeskus.ee ja Palgainfo agentuuri värskest uuringust selgus, et 40% tööandjatest plaanib lähiajal töötajate palgataset tõsta. Uusi töökohti soovib luua 39% ettevõtetest ja 70% tööandjatest kavatseb värvata uusi töötajaid lahkuvate töötajate asendamiseks, hooajalistele töödele või uutele töökohtadele.

“Kümnendat järjestikust sügist korraldatud tööturu-uuringus on tänase seisuga osalenud erinevatest piirkondadest ja tegevusaladelt pea 500 tööandjat, kes annavad tööd umbes 40 000 inimesele,” ütles Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

Tõsiasi, et 40% tööandjatest plaanib tõsta lähiajal töötajate põhipalku, peegeldab tema sõnul endiselt tööjõupuudusest tulenevat palgasurvet, millega tööandjad kohaneda proovivad. “Samas võime märgata ka esimesi palgatõusu pidurdumise märke – möödunud sügisel oli vastajate seas rohkem organisatsioone, kus põhipalgad olid viimastel kuudel tõusnud, samuti rohkem neid, kus lähiajal palgatõusu kavandati.”

Kõigil oma organisatsiooni töötajatel soovib lähiajal põhipalka tõsta 18% vastanud tööandjatest. Teistes uuringus osalenud ettevõtetes puudutab kavandatud palgatõus osa töötajate gruppe või üksikuid töötajaid. Tööandjate plaanitav palgatõus jääb enamasti 5–6% piiridesse.

Enam kui kolmandik (37%) tööandjatest ei kavatse aga palkasid muuta, pea neljandik (23%) ei ole praeguseks ajaks palgamuutuste osas oma otsust veel langetanud ja väike osa (0,2%) tööandjatest plaanib palku hoopis langetada, mis puudutab aga ainult üksikuid töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles