Hinge anatoomia – seitse andmebaasi, mis asuvad meie auras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Kadaja.
Foto: MAANUS MASING
Elina Kadaja. Foto: MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl

Kuidas elada oma elu meile määratud täispotentsiaalis? Kuidas tunda end turvaliselt ja stabiilsena, teades, et sinult ei saa mitte keegi mitte midagi ära võtta? Kuidas seljatada hirmud tuleviku ees, sotsiaalne ärevus? Kuidas suunata oma energiad vaid neis suundades, mis loovad rahulolu, küllust ja õnnetunnet? Meie energeetilistes andmebaasides peituvad informatsioon ja jõud, mis peab arvet selle üle, kuhu me oma energiat suuname.

Meie kehas on tuhandeid energiakanaleid, mida kutsutakse nadideks. Nadide ristumiskohtades on energiakeskused ehk tšakrad. Hakkame vaatlema seitset enim uuritud energiakeskust. Nendes seitsmes tšakras asub suur osa meie elujõu energiast. Seetõttu on nende energiakeskuste tasakaal ja avatus eluliselt olulised. Kui pöörame ühele energiakeskusele liialt tähelepanu ja unustame teise sootuks, siis mõjutab see meie psühholoogilist tervist ja kasvu. Kui me pole aga teadlikud nende keskuste toimimisest, siis mõjutavad need meie teguviise, tujusid ning seeläbi meie elu viisidel, mida me ei mõista ega kontrolli. Teisest küljest aga, kui me õpime neid tundma ja tasakaalustama, saame ühenduda sügavalt elu ja teadlikkusega.

Oma isiklikust kogemusest tean öelda, et nagu maja ehitamise olulisim etapp on tasakaalus ja terve vundamendi ehitamine, on juurtšakra eest hoolitsemine kogu energiasüsteemi alustala. Sealt algab meie ühendus maaga ning sealt saame ammutada Ema Maasse kogu tema ajaloo vältel talletunud ürgseid tarkusi ja energiat. Ühendus meie planeediga ja turvatunne siin viibimise suhtes võimaldab ka kõigi teiste energiakeskuste harmoonilist toimimist.

Juurtšakra ehk muladhara asub selgroo alumisest tipust allpool ning tegeleb ellujäämise ja turvatundega. Tuntud kui ürgsete ja tooreste energiate keskus on muladhara kundalini energia kodu. Juurtšakra tööd pärsivad hirm ja ebakindlus. See piirkond väärib erilist tähelepanu: kuna tema positsioon on esimene, siis on ta ukseava energiavoolule ülejäänud energiakeskustesse. Just nagu pump, mille töökindlusest sõltub vool kogu kehas. Kui 1. ehk juurtšakra on nõrk, siis on ka teiste keskuste töö nõrk.

Kui sul on nõrk juurtšakra, siis võivad sul esineda järgmised sümptomid.

• Probleemid jalgadega. • Finantsprobleemid ja üldine ebastabiilsus rahaasjades. • Väga tihti kolimine, elukoha vahetamine, iga kuue kuu kuni kahe aasta järel. • Probleemid järjepidevuse ja rutiini leidmisega. • Sinu jaoks on keeruline asju organiseerida ja lihtsustada. (Asjade kogumine võib aga vihjata liialt tugevale aktiivsusele 1. energiakeskuses). • Sul oli väga ebastabiilne lapsepõlv, eriti 1.–3. eluaastani, kuid ka kuni 7-aastaseks saamiseni. • Sul on tunne, et sa ei kuulu sellele planeedile, võib-olla ka mitte oma kehasse. • Oled loomult ärev ja ärkad hommikuti juba ärevana. • Tunned pidevat üldist füüsilist ja vitaalset väsimust, mille tõttu ei jaksa luua. • Sa tunned end kehvasti, kui pead tegelema asjadega väljaspool sinu mugavustsooni. • Kaldud agressiivsusele või vihastad kergesti. • Söömishäired, sealhulgas ebatervislik ja mittekorrapärane toitumine.

• Hirmuenergias toimetamine ehk teed toimetusi kartuses saada karistada.

Tasakaalu loomiseks 1. energiakeskuses, et tunda end hoitud, turvalise ja ühiskonda kuuluvana, kasuta allajärgnevaid lahendusi.

Koosta nimekiri kõigest, mis loob SULLE turvatunde. Seejärel kriipsuta maha kõik, millest sa võid lihtsalt loobuda. Mis alles jäi? Kas jäi midagi alles? Nüüd tee uus nimekiri pealkirjaga “Turvatunde loojad, millest ma EI SAA loobuda”. See nimekiri võib nõuda pisut pikemat mõtisklemist, aga on seda kindlasti väärt, sest näitab sulle sinu vajadusi. Pea meeles, et sa oled ainus inimene maailmas, kes vastutab sinu vajaduste eest hoolitsemise eest.

Loo füüsiliselt ühendus maa ja loodusega. Mine metsa, käi paljajalu, olles otseselt maaga kontaktis või istu puu najal. Tee rõõmuga näpud mullaseks, pühenduses aiatöödele, istutades puid või ehitades kasvõi mullamaju.

Loo oma keskkonnaga ühendus. Et tunda end turvaliselt ja ühena kõigist, tuleb kasuks, kui lood harmoonilisi suhteid lähiümbruses elavate inimestega.

Sule silmad, istu sirge seljaga, istmikuluud võrdselt vastu maad, ning hinga sügavalt ja aeglaselt. Visualiseeri punast energianööri oma vaagnapõhjast ja jalgadest kasvamas maakera tuuma suunas ja saamas selle tuumaga üheks. Kujutle, kuidas tumepunane laava, mis on kui kogu Maa energia, voolab Maa keskmest nööri mööda sinu sisse. Pärast mõnda korda harjutamist võid tunda ka füüsilisi aistinguid (surin, kõdi, värin või külma/kuumatunne) jalgades ja vaagna põhjas. Vahel võib füüsiliseks aistinguks olla ka valu. See tähendab, et selles piirkonnas on energeetiline blokeering, mida sa nüüd visualiseerimise praktika käigus tervendad. Hoia lihtsalt oma tähelepanu valu piirkonnal, jätkates sügava ja rahuliku hingamisega.

Hääli mantrat LAM (näiteks koos visualiseerimise harjutusega). Nende tähtede heli moodustab vibratsiooni, mis on muladhara energiakeskuse harmoonilise tasakaalu mustriga. Mõlema harjutuse efektiivsus sõltub praktiseerija järjepidevusest ja pühendatud ajast. Soovitatav on alustada näiteks 5–10-minutilise praktikaga ja siis pikendada seda kuni 30 minutini.

Purusta puuduse muster oma peas ja muuda see küllust jaatavaks energiaks. Puuduse psühholoogia loob veel suuremat puudust. Küllus pole alati seotud pangakonto numbriga. Millised on sinu sisemised rikkused? Kirjuta iga päev üles 5 asja, mis on sinu elus hästi ja mille eest oled tänulik. Nii hoiad ennast turvaliselt külluse energias ja tõmbad seda veelgi rohkem ligi.

Kasuta oma jalgu. Jaluta, jookse, hüppa, tee kükke, tantsi ja eriti oluline – venita. Nii hoiad ainevahetuse juurtšakra piirkonnas aktiivse ja energiakanalid avatud. Tugevad ja paindlikud jalad on füüsiline märk heast maandatusest.

Tee midagi, mida sa kardad või mis on lihtsalt sinu mugavustsoonist väljaspool. Mina näiteks hüppasin eile 10 m kõrguselt vette, sest soovisin ületada oma suurima hirmu, ja tunne on, nagu oleks mingi osa minust uuesti sündinud. Võib-olla on sinu hirm seotud sotsiaalse ärevusega? Sel juhul haara telefon ja helista kellelegi, kellest sooviksid kuulda, või löö end lille ja mine toredale üritusele.

Pea meeles, et me oleme kõik üks. Tervita olukordi, mis panevad seda uskumust proovile, oma hirmu ületamisega. Võib-olla on keegi, kellega sooviksid rääkida, kuid ei julge, sest sinu teadvuses pole veel teadmist, et ta pole sinu vastu, vaid osa samast energiast, millest sinagi. Võib-olla on sinu lähikonnas keegi, kellel pole süüa, kes on õnnetu või lihtsalt vajab tuge. Oleme õppinud negatiivsetest emotsioonidest eemale hoidma, kuid kõik, mis pole armastus, on kutse armastusele.

Afirmatsioonid, mida endale korrutada: ma tunnen end täielikult turvaliselt, ma olen kodus, ma olen keskmes, ma olen maandatud.

Lisa toidulauale punaseid toite, nagu köögiviljad, peet, oad, liha, munad, maasikad jne.

Kui soovid end tunda turvaliselt ja stabiilselt, siis pööra tähelepanu eelpool mainitud näpunäidetele. Kui sinu lähedasel on probleeme ärevushäirete ja üleloomulike hirmudega, siis kutsu teda endaga koos metsa või proovige huvitavaid praktikaid turvatunde suurendamiseks. Tea ka, et see ei ole ühekordne kasu. Mõttemustrite muutmiseks on vaja pidevat teadlikkust oma mõtetest ja tegudest. Järgmine kord, kui satud olukorda, kus on vaja kedagi süüdistada või kellelegi vastanduda, tuleta endale meelde, et me kõik oleme siin, et üksteiselt õppida ja mitte keegi pole täiuslik.

Minu nägemus meie maailmast on, et me kõik oleme ühe ja sama energiavälja erinevad väljendusvormid. Füüsiliselt kogeme küll eraldatust, aga kuna me oleme ka kõigi teadlaste kinnitusel energeetilised olendid, siis tegelikult on kõik üks. Seda juurtšakra meile õpetabki. Tasakaalus maanduse eelduseks on näha kõigis situatsioonides enamike hirmude illusioonilisust ja kõigi olendite ühtsust suures armastuse väljas.


EDUKATE ELUSTIIL

Panin kokku 21 päeva kava “Edukate elustiili” käsiraamatusse, mille abil olen palju kordi reaalsuseks muutnud oma esialgu uskumatuna näivaid unistusi. Kirjuta mulle elina.kadaja@gmail.com ja saadan kalender-raamatu sulle lähimasse pakiautomaati või võid ise järele tulla (28 eurot). Rohkem infot “Edukate elustiili” käsiraamatu kohta leiad www.relaxinto.life.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles