Kalastusring proovib ka jääpüüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare gümnaasiumi huvikoolis Inspira eile alustanud kalastusringi esimestes tundides tehakse tutvust varustusega ja hakatakse vaikselt valmistuma jääpüügile minekuks.

Ringi eestvedaja, kehalise kasvatuse õpetaja ja agar hobikalamees Sander Suurhans ütles, et esmalt saadakse kuue noore kalastushuvilisega omavahel tuttavaks. “Järgmine kord hakkame juba varustusega tutvuma ja paneme jääpüügi unnad püügivalmis,” rääkis Suurhans, lisades, et olenevalt jääoludest proovitakse veebruari teises pooles jääle minna. Märtsi lõpus hakkab juba särjeaeg kätte jõudma ja nii püütaksegi kalastuskalendrit järgida.

Lisaks õpitakse enda püütud kalu puhastama, fileerima ja neist süüa valmistama nii lõkkel kui ka köögis. Proovitakse ka kala kuivatamist, suitsutamist. Külla plaanitakse minna käsitöölantide valmistamise töökotta, kus iga õpilane saab endale isikliku landi värvida, et seda hiljem haugipüügil kasutada. Üle vaadatakse ka kalatööstus, traalpüügilaev ja teisi kalastamisega seotud kohti.

Esmalt alustab ring kuue noorega, kuigi tahtjaid oli rohkem. Sander Suurhansu sõnul vaadatakse, kuidas esimene aasta läheb, ja siis mõeldakse edasiste plaanide peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles