Lahkus endine siseminister Jüri Pihl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: Saarte Hääl

Täna, 3. veebruaril lahkus 64-aastasena Saaremaalt pärit endine siseminister Jüri Pihl.

Oma järelehüüdes märkis praegune Eesti siseminister Katri Raik, et Jüri Pihl oli üks nendest, kes ehitas Eesti turvalisuse ja julgeoleku vundamendi ning ladus selle esimesed korrused. Teised said vaid seinu kõrgemaks laduda ja korruseid juurde ehitada, sest Jüri tehtud vundament kannab kindlalt, see on täpselt ja korralikult laotud.

"Kaitsepolitsei peadirektori, riigiprokuröri, justiitsministeeriumi kantsleri ja siseministrina ei andnud ta hõlpu endale ega teistele. Nõudis kõigilt, ka iseendalt, absoluutset pühendumist," tähendas Raik.

"Kohtusime viimati – muidugi kumbki meist ei uskunud, et viimast korda – paar kuud tagasi endiste siseministrite lõunasöögil. Jüri Pihl oli nagu ta ikka oli: arvas vaheda teravusega midagi tänastest asjadest ja järgmisel hetkel viskas nalja nagu seda oskavad ainult saarlased," kõneles Raik.

Ta tõi välja, et viimastel aastatel oli Jüri pühendunud oma perele ja kolmele lapselapsele ning seda külge Jürist teavad vähesed. "Ma ei suuda uskuda, et Jüri Pihl, 64-aastane sitke mees, on lahkunud. Paljudel teda tundnud inimestele on sama tunne – lein, ängistus ja arusaamatus."

Siseminister Raik avaldas kaastunnet Jüri Pihli perele, sõpradele ja kolleegidele. "Kõigile neile, kes süütavad aknalaual või oma mõtetes mälestusküünla Jüri Pihli meenutuseks. Jüri, head teed Sulle."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles