Linna jõulukuusk alustas teed pudelisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PALJU TOONIKUT: Maarit Pööri hinnangul jätkub tema ees olevast hunnikust paariks toonikupartiiks.
Foto: MAANUS MASING
PALJU TOONIKUT: Maarit Pööri hinnangul jätkub tema ees olevast hunnikust paariks toonikupartiiks. Foto: MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl

Kohalik tootja Lahhentagge loodab juba märtsis lettidele tuua Kuressaare linna jõulukuusest tehtud tooniku. Eile alustas Kuressaare Linnamajandus 16,5-meetrise kuuse mahavõtmist. Tooniku tegemiseks läheb käiku enamik 50-aastase Laadjala kandist pärit kuuse kõrgemal kui meeter-paar paiknevatest okstest.

Lahhentagge tegevjuht Maarit Pöör rääkis, et oksad pestakse, purustatakse ja külmutatakse.  Kontrollimaks, et kuusk ei ole linnakeskmes seistes saastunud, tehti ka vajalikud proovid, mis kinnitasid, et puu on puhas.

“Meil on siiski tegemist tõeliselt rohelise saarega ja kui võtta arvesse, et sellel talvel ei tossutanud jõulukuuse lähistel ka autod, siis on see kuusk tegelikult puhtam kui paljudes mandri metsades kasvavad puud,” ütles Pöör.

Ettevõtte andmetel läheb ühe pudeli tooniku tegemiseks vaja umbes paarisaja okkaga oksatükki. Pööri sõnul on lisaks okastele oluline ka oks ise, mis annab joogile vaigust maitsenüanssi.

Selleks aastaks peaks firmale kindlasti toonikumaterjali jätkuma. Maarit Pööri sõnul ei ole nad enne külmutamist proovinud, seega päris täpselt ette ennustada ei tea, kuidas sellisel meetodil tegemine sujub.

Kuressaare jõulupuust tehtav toonik on leidnud palju kajastust ning seega saab pudel kindlasti ka märke “Kuressaare kuusk”.

Kuuse tüveosa kasutab Linnamajandus traditsiooniliselt Kuressaare jaanilõkkes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles