Põlda teeb tenoridebüüdi

Mehis Tulk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HELDUR HARRY PÕLDA saab oma tenoridebüüdi teha just oma koduteatris ja kodupubliku ees.
TANEL MEOS/RAHVUSOOPER ESTONIA
HELDUR HARRY PÕLDA saab oma tenoridebüüdi teha just oma koduteatris ja kodupubliku ees. TANEL MEOS/RAHVUSOOPER ESTONIA Foto: Saarte Hääl
Maikuus Estonias lavale tulevas muusikalis “West Side Story” mängib üht peaosalist ehk Tony rolli Heldur Harry Põlda, kelle jaoks on tegu tenorhääle lavadebüüdiga.

Praegu Londonis õppiv Põlda ütles Saarte Häälele, et sattus projekti isegi pisut juhuslikult. Läinud kevadel võttis temaga ühendust dirigent Lauri Sirp ja küsis, miks ta “West Side Story” ettelaulmistel ei osalenud. See oli parasjagu aga periood, mil noormees lõpetas oma kolmandat aastat Guildhalli muusika- ja draamakoolis.

“Loomulikult olin auditionid kõiges õppimises maha maganud ja ainuke võimalus oli asjad pakkida ja nopata Eestisse lavastajale ette laulma,” lausus Põlda. Projekt oli tema jaoks kohe alguses idee poolest väga köitev: “Teha seda kahes keeles ning auditionid korraldada mitmes linnas väljaspool Eestit. Teiseks on see minu üks lemmikumaid muusikale ja unistuste rolle. Ma arvan tõesti, et pandi kokku artistlikult fantastiline kamp, kes selle mammutprojekti meeldejäävalt Eesti publikuni toob,” rääkis ta.

Eile Eestisse jõudnud Põlda nimetab muusikali oma tenorhääle lavadebüüdiks ning on väga uhke, et saab selle teha just oma koduteatris ja kodupubliku ees. Rääkides muusikali ettevalmistustest, märkis ta, et hetkel tegeleb iga artist veel iseseisvalt teksti ja muusikalise materjali omandamisega, lavastusproovid algavad aprilli alguses. Põlda ise on kokku saanud lavastaja Georg Malviusega ning teineteise töörütmi ja ideid tundma õppinud. “Ei jõua ära oodata prooviperioodi algust, et kohtuda kõikidega, kelle kõrval on mul au laulda,” sõnas noormees.

“West Side Story” tegevus toimub 1950. aastate New Yorgis, see on lugu kahe eri rahvusest noortekamba kultuuritaustast ja nende omavahelistest suhetest. Peategelane Tony, kes kuulub ameeriklaste kampa, armub Mariasse, kes on puertoriikolaste kamba liidri õde.

Põlda on 2015. aastal lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli. Ta on olnud rahvusooper Estonia poistekoori pikaaegne solist ja tunnustatud poiss-sopran erinevates muusikalistes projektides. Praegu on noormees lõpetamas maineka Guildhall School of Music & Drama’s bakalaureuseõpet. Lõputöö raames lavastab ta stseene Gaetano Donizetti ühest tuntumast ooperist “Armujook”, kus tal endal on laulda Nemorino roll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles