Uued bussid tulevad lapsevankri-sõbralikumad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käimasolev Saaremaa bussihange toob Kuressaare linnaliinidele bussid, kus muu hulgas on lapsevankri ja ka ratastooli kinnitamise võimalus.

Vallavalitsuse transpordinõunik Karl Tiitson ütles, et uue hanke tingimustes on linnaliinide puhul kirjas, et bussides peab olema vähemalt üks uks lapsevankri või ratastooliga sisenemiseks. See tingimus pidavat olema ka praegu, kui reisija oskab seda bussijuhilt paluda.

“Linnaliinil tuleb selleks paluda bussijuhti, et ta avaks tagumise ukse, kust saab vankriga sõita bussi tagaosas asuvale istmeteta alale,” selgitas Tiitson. Maakonnaliinidel peab praegu olema pakiruum lapsevankri tarbeks. “Kui kellegi puhul on lapsevankriga teenindamisest keeldutud, tuleks sellest teavitada valda ning soovitavalt öelda liini number ja kuupäev, millal keelduti,” ütles Tiitson.

Uue tingimusena on aasta pärast liinile jõudvatele bussidele esitatud nõue, et linnaliini teenindavas bussis peab olema ka lapsevankri ja ratastooli kinnitusvõimalus.

Maakonnaliini bussidel peab ka tulevikus olema lapsevankri jaoks pagasiruum.

“Nende busside puhul ei ole mõeldav, et lapsevanker oleks kusagil mujal kui pakiruumis, sest sõitmiskiirused on teised kui linnas, samuti oleks ebaotstarbekas eraldada kõikides bussides teatud ala lapsevankri jaoks, sest seda tuleks teha istumiskohtade arvelt,” selgitas transpordinõunik Tiitson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles