Raamatukogu alustab lõbusate lastehommikutega

Kristina Õun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval on väikelapsed oodatud Saare maakonna keskraamatukogu lasteosakonda esimesele lõbusale lastehommikule, kus mudilastega tegeleb tore meelelahutaja.

Kui seni on maakonna keskraamatukogu teisel korrusel asuvas lasteosakonnas kaks korda kuus laupäeviti käinud lugemiskoer Mia oma perenaisega, siis nüüd oodatakse ka väikelapsi ehk 1,5–3-aastasi põngerjaid toredatele lastehommikutele. Keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Liilia Kõiv ütles, et üle nädala laupäeviti toimuvad lastehommikud mõeldi välja selleks, et pakkuda nii lastele kui ka nende vanematele võimalust kokku tulla ja saada ühiselt osa selleks hommikuks valmistunud meeltlahutava tegelase etteastest. Kes see tegelane on, jääb esialgu üllatuseks.

Lasteosakonnas on katsumiseks, vaatamiseks ja lugemiseks väljas terve hulk põnevat kirjandust, et lisaks meelelahutaja etteastele ise hiljem lõbu pikendada. “Iga kord on meil fookuses mõni uus teema – esimese hommiku teema on näiteks jänesed. Oleme välja pannud suure hulga jänestega seotud ja muidu põnevat eakohast lastekirjandust, mida lapsed võivad kas ise või siis koos vanematega uurida,” rääkis Kõiv.

Lasteosakonna juhataja sõnul on see põnnide jaoks tore viis raamatukogus lõbus hommikupoolik veeta ja mängida ning sel kombel saab neis juba varakult ka raamatute vastu huvi tekitada. “Lastekirjandus on nii lai ja põnev ning raamatupisik hakkab sageli kasvama lastes juba päris noores eas,” märkis Liilia Kõiv. “Kogu tralli kõrvale saavad vanemadki pisut jutustada, ajakirju ja ajalehti lugeda ning ühiselt teed juua.”

Lapsevanemate soov oli sättida kokkusaamine varasemale kellaajale, kuna lapsed kipuvad olema varased ärkajad ning tahavad lõuna paiku juba natuke puhata. Seega algavad lastehommikud kell 10.30 ning toimuvad 16.02, 2.03, 16.03, 30.03, 20.04 ja 27.04.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles