Pihtla kaalub teederahast kergliiklustee rajamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saamata jäänud riigi toetus viis vallaeelarvest 40 000 eurot Kaali–Kõljala kergliiklustee jaoks mõeldud kaasrahastust. Pihtla teenuskeskuse juhi Tiit Rettau sõnul on kaalumisel ka võimalus teha vallale ettepanek kergliiklustee rajamise rahastamiseks piirkonna teede investeeringute rahast.

“See tee on seal eluohtlik, selle peab korda saama,” ütles Rettau lõigu kohta, kus autoteel käivad nii õpilased kui ka sõidavad Kaali järve uudistamas käivate turistide bussid.

Üleeile Leisis toimunud osavallakogude ümarlaual ütles vallvalitsuse tugiteenuste osakonda juhtiv Alo Heinsalu, et Pihtla võib teha ettepaneku finantseerida kergtee ehitust teedele mõeldud investeerimisrahast.

“Kui osavallakogu sellise ettepaneku teeb, saab kalkuleerida, kas teede investeerimisraha annab kergtee maksumuse välja,” ütles Heinsalu.

Tiit Rettau sõnul teeb otsuse muidugi osavallakogu, kuid arutelusid on sel teemal olnud. Rettau ei teadnud, kui palju on sel aastal teedele raha ette nähtud, kuid arvas, et kergliiklustee ehituseks jaguks sealt küll. Teenuskeskuse juht lisas, et eelmisel aastal sai Pihtlas väga palju teid hooldatud ja üldiselt on olukord hea. “Valla ees müts maha! Inimesed on väga tänulikud,” lausus Rettau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles