Karel Koplimets sai Haameri-preemia

Mehis Tulk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JÄRJEPIDEVUS: Klaasikunstnik Eeva Käsperi spetsiaalselt kujundatud klaasist meene andis Karel Koplimetsale üle stipendiumi mullune laureaat Uno Roosvald.
MAANUS MASING
JÄRJEPIDEVUS: Klaasikunstnik Eeva Käsperi spetsiaalselt kujundatud klaasist meene andis Karel Koplimetsale üle stipendiumi mullune laureaat Uno Roosvald. MAANUS MASING Foto: AUHIND

Eile tähistati Kuressaare raekojas kunstnik Eerik Haameri (17.02.1908 – 4.11.1994) 111. sünniaastapäeva, mille raames anti üle teine Eerik Haameri nimeline kunstiauhind ja avati auhinna eelmise aasta laureaadi Uno Roosvaldi maalinäitus “Lähedalt ja kaugelt”.

Auhinnaga kaasneva 2000-eurose stipendiumi andis tänavusele laureaadile Karel Koplimetsale üle Saaremaa vallavanem Madis Kallas, klaasikunstnik Eeva Käsperi spetsiaalselt kujundatud klaasist meene aga stipendiumi mullune laureaat Uno Roosvald.

Koplimets kinnitas, et auhinna saamine on tema jaoks ühtmoodi nii suur ootamatus kui ka suur tunnustus. Auhinna žürii liige

Reeli Kõiv

ütles, et kunstiauhinna statuut on väga avar ja see ei ole sugugi mitte ainult maalipreemia, nagu näitab ka tänavune auhinna saaja. Tema sõnavõtust selgus, et Karel Koplimetsa kahe viimase aasta looming – visuaalsed, installatiivsed kompositsioonid – käsitleb muljetavaldaval moel mere- ja rändeteemasid, mida pidas auhinna vääriliseks kümnest žürii liikmest tervelt seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles