JUHTKIRI: Piiskhaaval

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com

Õnnetused käivad ikka mööda inimesi ning alati on abivajajaid, kes ise end aidata ei saa. Ning kelle käekäik sõltub teistest, nende südameheadusest, head tegemise soovist ja võimalustest. On neid inimesi, kes leiavad: miks peaksin mina oma raha ära andma? Las riik aitab – riigi asi on oma kodanike eest hoolt kanda! 

Kui riik aga ei aita, mis siis saab? Tulekahjus koduta jäänud pered vaadaku ise, kust peavarju leiavad? Vähihaiged, kelle ravi haigekassa kinni ei maksa, lihtsalt hääbugu? Haiglatel jäägu ostmata seadmed, mille abil oleks võimalik elusid päästa?

See, kas annetada või mitte, on iga inimese vaba tahe ja südametunnistuse küsimus. “See pisike summa ei võta mul tükki küljest,” ütles Saarte Hääle ajakirjanikele üks saarlane, kellelt küsisime arvamust annetamise kohta. Niimoodi, piisk piisa haaval, vahel ka suuremate annetuste abiga saab kokku päris korraliku summa. Mille eest teha head. Nagu teevad head need inimesed, kes on annetanud Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi, et Kuressaare haiglale uus vastsündinute elustamislaud soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles